Recensie:  L. Spinnbrave – Elfennagels

Recensie: L. Spinnbrave – Elfennagels


De twee beeldschone elfen Callirhoë en Alledore werden door een lelijke heks in de val gelokt in het Kronkelbos. De heks had grote honger want ze had al heel lang geen mensenkind gegeten. Ze verplichtte Callirhoë om haar binnen de zeven dagen een mensenkind te bezorgen. Zoniet zou Alledore sterven. Dit druiste in tegen al het goede waar elfen voor staan, maar Callirhoë had geen andere keuze dan de deal met de heks te sluiten.
In Enclavedal leefde het arme gezin van Hermione en Tobit met hun ouders. Omdat de koeien te weinig melk gaven was er niet genoeg geld om voldoende eten te kopen. Hermione en Tobit hoorden toevallig dat hun ouders plannen maakten om hen daarom achter te laten in de stad. Ze besloten om weg te lopen naar het Kronkelwoud. Ze namen wat brood mee voor onderweg.
Zodra ze in het Kronkelwoud aankwamen, ontmoetten ze Callirhoë. Zij lokte hen mee het donkere woud in om zo haar belofte aan de heks na te komen. Onderweg kwamen ze ook Damiaan en zijn zwarte kat tegen die hen dan verder vergezelden op hun griezelige tocht.
Hoe loopt dit af? Overleven de kinderen dit avontuur? Is Callirhoë echt slecht geworden? Wat is de rol van Damiaan in dit verhaal?

ISBN: 9789402199888 – Brave New Books – Aantal pagina’s: 100 – Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Elfennagels is een verrassende en leuke versie van het sprookje Hansje en Grietje.’

Hoofdpersonages

*****

Elfennagels is een boek met weinig personages en bijna elk personage is even belangrijk.
De elfen Callirhoë en Alledore. Callirhoë wordt onder druk gezet door de heks om haar mensenkinderen te bezorgen in ruil voor het leven van haar zus Alledore.
Hermione en Tobit zijn het broertje en zusje die weglopen van huis en door Callirhoë meegelokt worden naar het huisje van de heks.
Damiaan is de knappe muzikant die mee op pad gaat en op wie Callirhoë verliefd wordt.
— Marita

Sfeer

*****

Het boek is een nogal lugubere versie van het sprookje van Hansje en Grietje. De gelijkenissen, maar tegelijkertijd ook de verschillen met het originele sprookje houden je in hun greep en prikkelen de fantasie.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is heel vlot geschreven en leest gemakkelijk. Het is op een zodanige manier geschreven dat het je in je fantasie meevoert naar het enge Kronkelwoud. Het verhaal doet je ook nadenken over de motieven achter goed en kwaad.
— Marita

Passage uit het boek

‘Toen ze uiteindelijk ver genoeg van de spinnen en hun kleverige territorium vandaan waren, klommen ze vermoeid via een oude eik naar beneden. Een pauze hadden ze wel verdiend. Ze vonden een rustplaats tussen een aantal bomen. Tobit en Hermione lieten zich zakken tegen een dikke boomstam, uitgeput als ze waren. Tegenover hen ging Callirhoë op haar knieën zitten. Ze slaakte een diepe zucht. Niet dat ze uitgeput was, maar ze was ook niet echt meer honderd procent fit. Een half uurtje rust kon geen kwaad, vond ze. Ze staarde Damiaan aan, die naar stenen zocht in de zanderige grond. Ergens ver weg had ze ook wel bewondering voor Damiaan – of wat het ook was.’

Leesvoorschrift

In een gezellig hoekje met een glaasje zoete wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

100 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk  1. 1
    Susan

    Soms koop ik spontaan 4 of 5 boeken zo rond de decembermaand. Boeken waarvan ik verwacht, of hoop dat het mij en mijn dochter van 15 een warm kerstgevoel geeft. Deze maand kocht ik er 3, waaronder Elfennagels.

    Ik las dat dit boek het debuut is van Spinnbrave. En wat is het een fijn boek zeg. Even los van de prachtige illustraties in het boek, ook het verhaal en de personages maken het zo hartverwarmend dat je je in een sprookje waant. Het verhaal is los gebaseerd op Hans en Grietje, maar het lijkt wel of Spinnbrave een heel nieuw sprookje vertelt in dit boek. Het geeft mij een gevoel alsof ik bijvoorbeeld The Lion King van Disney voor het eerst heb gezien, inclusief deze heerlijke emotie, die je alleen maar voelt wanneer je zoiets voor de eerste keer hebt gezien.

+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.