Recensie: Lander Deweer – Sep een kleine biografie

Recensie: Lander Deweer – Sep een kleine biografie


Sep is het inspirerende verhaal van een kleine jongen die profrenner wordt. Het boek bundelt de jeugdherinneringen van wielrenner Sep Vanmarcke. Het is een inspiratiebron voor kinderen met een grote droom. Een wonderlijk kijk- en leesboek voor jongens en meisjes die zot zijn van fietsen. Een aanrader voor jeugdrenners. En een stimulerend voorbeeld voor ouders die hun kinderen een actieve jeugd willen bezorgen.
96 bladzijden, harde kaft, quadri gedrukt, met een voorleesverhaal, interviews van zijn ouders, leerkrachten en ploegleider en boordevol kleurrijke illustraties en foto’s uit Seps familiealbum.

ISBN: 9789 082 583 403 – Art Cézar – Aantal pagina’s: 96 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Tim


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een enorm inspirerend boek, prachtig vormgegeven en vol met heerlijke verhalen over Sep Vanmarcke van toen hij nog een kleine held was.’

Verhaallijn

*****

Sep is van kinds af aan al bezig met fietsen. Als jongste van een gezin van vijf, wordt het fietsen hem met de paplepel ingegoten. Je leest vrijwel meteen dat zijn gehele gezin verzot zijn op de fiets. Sep heeft het meeste talent zegt iedereen, en dat blijkt. Sep Vanmarcke is uitgegroeid tot misschien wel de grootste kasseienspecialist van dit moment.
In Sep groei je samen met Sep op, je rijdt zijn eerste koer en viert bijvoorbeeld zijn eerste overwinning. Dit boek is perfect om voor te lezen aan kinderen die fietsen geweldig vinden, maar het boek past ook zeker kinderen die houden van heldenverhalen. Sep is een wielerheld en dit mooie boek bewijst dat op iedere pagina.
— Tim

Illustraties

*****

De illustraties zijn prachtig, van een jonge Sep tot de belofte Sep. De illustraties maken het verhaal af. Het concept van het boek is tot in de puntjes doorgevoerd. Zo zie je bijvoorbeeld op iedere pagina het beroemde kilometer paaltje staan met hoeveel bladzijdes er nog zijn tot aan het einde van het boek. Op de laatste speciaal ontworpen pagina kun je zelfs een handtekening door Sep Vanmarcke zelf laten zetten.
— Tim

Stukje uit het boek

“Mijn allereerste koersfiets kwam van bij het huisvuil. Een blauwe Peugeot. Mijn vader zag hem staan en mocht hem gratis mee naar huis nemen. Heerlijk, eindelijk een echte koersfiets!“

Voor wie is het boek?

Kinderen van 8 – 14 jaar
(Maar voor Papa en Mama even leuk)

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.