Recensie: Lara Avery – Het geheugenboek

Recensie: Lara Avery – Het geheugenboek


De ambitieuze Sammy McCoy weet precies wat ze wil: met de hoogste cijfers haar eindexamen halen en dan het kleine plaatsje waar ze woont voorgoed de rug toekeren. Niets zal haar van haar plannen afbrengen. Ook niet de diagnose van een zeldzame ziekte die haar herinneringen van haar zal stelen. En zo wordt het geheugenboek geboren. Ze schrijft alles op: op wie ze verliefd is en wie haar hart gebroken heeft. En over haar oude jeugdvriend Cooper, die er alles aan doet haar aan het lachen te maken en haar tot het einde toe zal steunen.

ISBN: 9789024574056 – 9789024574056 – Aantal pagina’s: 383 – Young Adult


*****

3 van de 5 sterren — Emma


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Sammie schrijft alles op in een geheugenboek om zo te voorkomen dat ze straks, door haar ziekte helemaal niets meer kan herinneren.’

Hoofdpersonages

*****

Sammie is een geweldig personage, maar je moet haar wel even leren kennen. In het begin deed ze erg koud tegen haar omgeving maar naarmate ze haar ziekte meer begon te accepteren, accepteerde ze haar omgeving ook meer en kreeg ze veel steun van onder andere haar oude vriend Cooper, die net als vroeger, een belangrijke rol krijgt in haar leven. Sammie voelt als karakter heel erg echt aan, ze is niet perfect maar je snapt als lezer wat ze door moet maken en hoe ze probeert ondanks alles toch haar doel te bereiken.
— Emma

Sfeer

*****

De sfeer wordt naarmate je verder leest steeds somberder. Het gaat steeds slechter met Sammie en dat lees je terug in haar geheugenboek. Gelukkig zitten er af en toe wel vrolijke momenten tussen, zoals haar dates met Stuart en het winnen van een debatwedstrijd, waardoor je als lezer weer even blij bent met en voor Sammie.
— Emma

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl vond ik fantastisch. Het is als een dagboek geschreven maar vormt wel echt een verhaal. De veranderingen die te zien waren in de manier van schrijven op de slechte dagen van Sammie, droegen erg bij aan de beleving en inleving voor de lezer. Je merkte dat de schrijfster, Lara Avery wist waar ze het over had, wat fijn is, als je leest over een onbekende ziekte zoals Niemann-Pick type C.
— Emma

Passage uit het boek

‘Ik vind dit zo gênant. Ik ben min of meer verdwaald. Ik kan me niet goed herinneren hoe het is gekomen. Daarom lees ik dit terug, en natuurlijk herinner ik me dat ik naar dat feest bij Ross Nervig ga en dat Coop me het adres heeft ge-sms’t, maar ik kijk naar het adres en ik weet niet meer hoe ik daar moet komen. Dus ik tik het gewoon in de GPS, duh. Maar ik ben vergeten hoe de straat heet! Dus, tja. Ik stop tot dit voorbij is.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het liefst alleen, met een warm dekentje en zakdoekjes. Het is een mooi maar somber verhaal en het laat je, zodra je het uit hebt, een beetje treurig achter.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

383 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.