Recensie: Lars Kepler – Spin

Recensie: Lars Kepler – Spin


Zweden. Het lijk van Margot Silverman, hoofd van de Nationale Operationele Afdeling van de politie, wordt in een gesloten zak gevonden. Ze werd vermoord in de manege van de politie. In de buurt van het plaats delict wordt een melkwitte kogel gevonden.
Kort daarop ontvangt Saga Bauer, voormalig lid van de politie, een pakketje met een tinnen figuurtje. Na de eerste moord beseffen ze dat dit figuurtje het volgende slachtoffer van de moordenaar voorstelt. Ze vraagt zich af of er een link is met de ansichtkaart die ze drie jaar geleden ontving met een dreigende boodschap over een pistool met negen melkwitte kogels. Volgens die boodschap zou zij de enige zijn die haar voormalige collega Joona Linna kan redden.

Joona wordt op de zaak gezet om de moordenaar op te sporen en mogelijk toekomstige moorden te verijdelen. Saga krijgt toestemming om hem hierbij te helpen, tot alle sporen in haar richting wijzen als dader.

Is er nog ontsnappen mogelijk eens ‘de spin’ iemand in het vizier heeft? Is Saga inderdaad betrokken bij de moorden?

ISBN: 9789403107516 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 509 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Spin is een geniale thriller met een bloedstollend einde.’

Hoofdpersonages

*****

Joona Linna is een rechercheur. Als één van zijn collega’s vermoord wordt, is hij betrokken bij de zoektocht naar de moordenaar. Tegelijkertijd wordt hij zelf ook bedreigd door de seriemoordenaar die communiceert door middel van pakketjes met een tinnen figuurtje dat het volgende slachtoffer voorstelt.

Saga Bauer is een ex-collega van Joona. Zij moest haar werk bij de politie stoppen na een traumatische ervaring tijdens een moordonderzoek. Voorlopig werkt ze bij een detectivebureau waar ze nietszeggende klusjes moet uitvoeren. Ze probeert om haar leven terug op de rails te krijgen om zo haar oude job bij de politie weer te mogen uitvoeren. Volgens de dreigementen van de seriemoordenaar is zij de enige die kan beletten dat ook Joona vermoord wordt. Om die reden krijgt ze uitzonderlijk toestemming om aan de zaak mee te werken.
— Marita

Sfeer

*****

In Spin valt Lars Kepler meteen met de deur in huis. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in dit spannende verhaal. Het is een boek dat je liefst in één ruk zou uitlezen.
Niet alleen het plot op zich houdt je aan het lezen. Het is een boek met veel aandacht voor de emoties van de hoofdpersonages. Dit zorgt ervoor dat je je heel betrokken voelt bij het verhaal en soms echt op het puntje van je stoel gaat zitten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Lars Kepler zorgt er in Spin voor dat alles op zijn plaats valt, het plot zit ingenieus in elkaar. Hij gebruikt directe en duidelijke taal. Hij geeft veel aandacht aan details waardoor je je het hele verhaal kan voorstellen als een film. Lars Kepler is heel goed in het beschrijven van actiescènes, zonder dat het vervelend wordt.
— Marita

Passage uit het boek

”Maar vandaag zei Joona iets heel interessants,’ gaat Saga verder. ‘Hij zei dat als alles wat de moordenaar zegt klopt… we ons moeten afvragen waarom alleen ik hem kan tegenhouden.’
‘En op welke manier,’ zegt Joona.
‘Ik heb het zo geïnterpreteerd dat hij om de een of andere reden voor Saga heeft gekozen,’ zegt Petter en hij wrijft met zijn hand over zijn baardstoppels. ‘En na verloop van tijd is hij de inzet gaan verhogen door de jacht persoonlijk te maken voor haar.’
‘Zo hebben we waarschijnlijk allemaal gedacht,’ zegt Saga. ‘Maar misschien is er een concrete reden waarom alleen ik hem kan tegenhouden.’
‘Als we op die gedachte voortborduren… Wat is er bijzonder aan jou?’ vraagt Manvir. ‘Wat is er eigenlijk bijzonder aan Saga?”

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich goed lezen opgekruld op de sofa onder een zacht dekentje met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

509 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.