Recensie: Laura Janssens – Het Philippe & Giovanni vakantieboek

Recensie: Laura Janssens – Het Philippe & Giovanni vakantieboek


Of je de vakantie nu doorbrengt in eigen land of over de grens: met Het Philippe & Giovanni vakantieboek kan de zomer niet meer stuk! Philippe en Giovanni, de twee olijke hamsters die op korte tijd veel harten wisten te veroveren, nemen je mee op hun staycation: van strijden om het laatste plekje op het terras tot kajakken in de Ardennen en barbecues in de tuin. Ze hamsteren een extra grote portie vakantiepret, want naast cartoons vind je in dit boek ook tal van puzzels, en spelletjes terug. En zoals je van dit guitige duo gewend bent: allemaal met een knipoog en de nodige humor.

Van verveling zal geen sprake zijn, want met Het Philippe & Giovanni vakantieboek is urenlang plezier en vertier gegarandeerd.

ISBN: 9789464340204 – Uitgeverij Vrijdag – Aantal pagina’s: 72 – Graphic novel


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met twee hamsters op vakantie gaan, was nog nooit zo leuk!’

Hoofdpersonages

*****

Fans van Laura zijn natuurlijk al lang bekend met deze twee supersterren: Philippe en Giovanni. Twee hamsters die samen in een kooitje wonen, maar die veel avonturen beleven. Zo ook deze keer. Ze gaan op vakantie, balen over de coronamaatregelen en verzinnen nieuwe dingen. Je moet toch iets in deze lastige tijd…
Ook Laura komt voorbij in de strips. We kunnen ons vaak wel herkennen in haar situaties. Zoals enorm verbranden op het strand, zin hebben in chips, je lief die weer het verkeerde wc-papier meeneemt, en zin hebben in chips. 😉
— Nienke

Sfeer

*****

Laura heeft een simplistische stijl waar ik enorm van kan genieten. De strips komen lief en leuk over, maar hebben ook een soort van edge die het soms net iets donkerder maakt.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Ik denk dat ik me nu toch wel een fan van Laura haar werk mag noemen. Elke keer lukt het Laura om herkenbare, soms zelfs pijnlijke, situaties neer te zetten waar ik alleen maar om kan lachen (en natuurlijk van binnen om kan huilen). Het wordt zo heerlijk sarcastisch en hilarisch neergezet. De puzzels en kaartjes die in het boek zitten, zijn erg leuk om te doen en om te geven. Kortom, met dit vakantieboek beleef je zeker nog wat plezier. Philippe en Giovanni nemen je mee en als je dacht dat je die blunder van vroeger vergeten was, dan haalt Laura ‘m wel weer naar boven en kan je er hopelijk dit keer wel om lachen.
— Nienke

Passage uit het boek

Leesvoorschrift

Dit jaar een staycation of toch onderweg naar de zon? Neem dit vakantieboek met je mee en begin je vakantie met een lach.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

 72 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.