Recensie: Leigh Bardugo & Dani Pendergast – De jongen uit het

Recensie: Leigh Bardugo & Dani Pendergast – De jongen uit het


Voordat hij Ravka’s Tweede Leger leidde, voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en lang voordat hij de Duisterling werd, was hij een eenzame jongen die gebukt ging onder een buitengewoon krachtige gave.
De ontstaansgeschiedenis van de Duisterling komt tot leven in deze rijk geïllustreerde graphic novel: een prequel op de bestsellerboeken van de Grishaverse en Netflix-serie Shadow and Bone.

ISBN: 9789463493994 – Blossom Books – Aantal pagina’s: 208 – Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Krachtige illustraties die het verleden van de Duisterling perfect weergeven.’

Hoofdpersonages

*****

Menig mens kent Aleksander als de Duisterling die Ravka’s Tweede Leger leidde, maar wie is hij nu eigenlijk echt? In deze graphic novel maken we kennis met zijn originele schurkenverhaal.
Een onschuldige, vooruitstrevende jongen met een immense gave die eigenlijk alleen wil dat zijn soort veilig en beschermd is. Hij wil af van het nomadenleven en een normaal leven leiden. We zien dat de zaadjes geplant worden voor zijn latere toekomstplannen in de Grisha-boeken.
— Nienke

Illustraties

*****

De stijl van de illustraties kan ik omschrijven als krachtig en donker. De visuele beelden passen perfect bij de sfeer. Het is namelijk een donker verhaal en daar maakt Pendergast goed gebruik van. Vooral de schaduwen die zo duidelijk bij Aleksander horen, vind ik prachtig vormgegeven en hier wordt ook duidelijk meegespeeld.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is kort en krachtig. Er wordt, uiteraard, meer gefocust op de illustraties. De illustraties vertellen namelijk het verhaal. De woorden ondersteunen en geven, daar waar nodig, kracht, maar de illustraties vangen echt het oog.
— Nienke

Passage uit het boek

Leesvoorschrift

Heb je behoefte aan een boek tijdens een donkere winteravond? Lees dan De jongen uit het woud. Voor je het weet vergeet je de taferelen buiten en slurpt het boek je op.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.