Recensie: Linde Faas – Waar is Grote Broer?

Recensie: Linde Faas – Waar is Grote Broer?


In een spetterend groene jungle wonen Kleine Broer en zijn Grote Broer. Kleine Broer is overal bang voor, dus hij komt zijn bloem niet uit. Maar op een dag is Grote Broer kwijt. Kleine Broer zal wel uit zijn veilige bloem moeten komen om hem te zoeken.
Langzaam ontdekt Kleine Broer hoeveel groter en mooier de wereld is dan zijn kleine bloem. En dat al die wezens en vreemde plekken waar hij bang voor was, helemaal niet eng zijn.
Een reis om keer op keer te maken.

ISBN: 9789047712176 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vertederend prentenboek over je grenzen verleggen.’

Verhaallijn

*****

In Waar is Grote Broer? lees je hoe de kikkers Kleine Broer en Grote Broer in een bloem wonen. Grote Broer gaat even weg en laat Kleine Broer alleen. Al snel gaat Kleine Broer op zoek naar Grote Broer, maar hij is wel heel snel bang. Zal het hem lukken om te ontdekken hoe mooi de wereld om hem heen is?
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Waar is Grote Broer? zijn erg mooi om naar te kijken. Ze zijn steeds over de gehele spread waardoor er veel ruimte is voor details.
Doordat je steeds leest dat Kleine Broer bang is voor een bepaald dier en je hiervan maar een klein stukje ziet, gaan kinderen als vanzelf proberen te raden welk dier Kleine Broer is tegengekomen. Op de laatste pagina lees je een heel bijzondere boodschap die Grote Broer aan Kleine Broer vertelt, waardoor je alle illustraties nog eens zorgvuldig zult gaan bekijken.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Grote Broer en Kleine Broer wonen samen in een bloem. ‘Wees nou niet bang,’ zegt Grote Broer. ‘De wereld is veel te mooi om jezelf te verstoppen.’
Maar Kleine Broer wil niets van de wereld weten. Hij blijft liever in zijn bloem. Daar is alles goed en veilig.
Als het gonzen van de dag stopt en het fluisteren van de nacht begint, springt Grote Broer op een tak. ‘Ik ga boven naar de sterren kijken,’ zegt hij. ‘Ga je mee?’ Maar Kleine Broer schudt woest zijn hoofd. ‘Het is gevaarlijk! Het is donker!’
‘Dan ga ik alleen,’ zegt Grote Broer. ‘Heel even maar. Tot zo!”

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.