Recensie: Lisa Gardner – Een stap te ver

Recensie: Lisa Gardner – Een stap te ver


Vijf jaar geleden gingen vijf vrienden samen kamperen in het Shoshone National Forest in Wyoming om de vrijgezellenavond van één van hen, Timothy ‘Tim’ O’Day, te vieren. Tijdens deze tocht verdwijnt Tim, die de omgeving nochtans op zijn duimpje kent, spoorloos.

Nu, vijf jaar later, wordt er net zoals alle afgelopen jaren een zoekactie naar Tim georganiseerd.
Frankie Elkin houdt zich bezig met het opsporen van vermiste personen. Alhoewel ze totaal geen ervaring heeft met het overleven in de wildernis wil ze toch mee op zoek gaan naar Tim. De andere leden van het zoekteam zouden liever zonder haar vertrekken omdat ze vrezen dat ze alleen maar een lastpost zal zijn, maar geven haar uiteindelijk toch toestemming om met hen mee te gaan.
Frankie wordt tijdens de tocht blootgesteld aan uitdagingen die ze zich in haar wildste dromen niet kon voorstellen. Ze wordt niet alleen geconfronteerd met de hardheid van het overleven in de ruige natuur, de mensen van het zoekteam blijken niet allemaal te zijn wie zij dacht dat ze waren. Sommigen van hen hebben duistere geheimen.
Zal de groep Tim terugvinden en zullen ze zelf deze tocht overleven?

ISBN: 9789403165219 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 411 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een stap te ver is een unieke en steengoede thriller.’

Hoofdpersonages

*****

Frankie Elkin is een ex-alcoholverslaafde. Ze heeft geen echte job, ze houdt zich ledig met het opsporen van vermiste personen. Als ze leest dat er een zoekexpeditie zal georganiseerd worden om de sedert vijf jaar vermiste Timothy O’Day op te sporen, wil ze hier absoluut aan meewerken. Tim raakte vermist in de wildernis rond Wyoming. De moeder van Tim is stervende en wil naast haar zoon begraven worden.
Frankie kent de wildernis totaal niet. Ze is dus volledig afhankelijk van de andere leden van het zoekteam. Het zoekteam bestaat uit acht personen: Frankie, de vader van Tim, Luciana en haar speurhond Daisy, voormalig district ranger Nemeth, big-foot hunter Bob en drie van de vrienden van Tim die op de noodlottige avond van zijn verdwijning bij hem waren. De sfeer tussen de verschillende leden is regelmatig heel grimmig.
— Marita

Sfeer

*****

Een stap te ver is een boek dat boeit vanaf het begin. Je voelt bladzijde na bladzijde de spanning stijgen. Je wordt meegezogen in de emoties van de personages. De schrijfster slaagt erin om je het gevoel te geven dat je zelf door de wildernis dwaalt en de ontberingen en bedreigingen aanvoelt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Zonder overvloedige uitweidingen slaagt Lisa Gardner er in Een stap te ver in om het verhaal als een film voor je ogen te laten afspelen. Haar beschrijvingen van de omgeving zijn heel beeldend.
De personages komen levensecht over. Via kleine hints laat ze de lezer aanvoelen dat niet alles is wat het op het eerste zicht lijkt. Ze prikkelt op die manier de nieuwsgierigheid die aanzet tot steeds maar verder te willen lezen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Tim had zijn bek gewoon dicht moeten houden!’ zegt Miguel, boos nu. ‘Nee, echt? Na tien jaar opeens alles opbiechten? Boete doen voor zijn jeugdige dwalingen? Om met een rein geweten voor het altaar te kunnen staan? En Josh dan? Aan hem heeft hij geen moment gedacht. Aan wat het voor Josh betekende toen hij hoorde dat zijn beste vriend het niet alleen achter zijn rug om met zijn zus had aangelegd, maar dat hij haar zwanger had gemaakt, en daar nooit iets over had gezegd. Logisch toch dat Josh door het lint ging.’
‘Tim heeft ieder van jullie zijn excuses aangeboden,’ zeg ik langzaam. ‘Het meeste wisten jullie al, dus dat maakt niets uit. Tot hij aan Josh toe was. Josh wist niets over Tim en zijn zus. Wat heeft Josh toen gedaan?’
‘Wat denk je?’ vraag Miguel ongelovig. ‘Wat denk je dat hij heeft gedaan? Hij heeft geprobeerd Tim met zijn blote handen te vermoorden.’

Leesvoorschrift

Een stap te ver laat zich vlot lezen op een frisse lentedag, onder een warm dekentje met een tas hete soep bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

411 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.