Recensie: Lonely Planet – Mythische autotochten in Europa

Recensie: Lonely Planet – Mythische autotochten in Europa


Met 50 eigenzinnige autotochten langs de indrukwekkendste plekken van Europa en nog eens 150 aanvullende suggesties voor een onvergetelijke uitstap inspireert Lonely Planet tot een leven lang rij-avonturen.
Van een weekendje weg tot een langere campervakantie, in het mythische noorden of het zonnige zuiden… Elke route nodigt je uit om op zoek te gaan naar het verhaal achter dat legendarische landschap, om nieuwe culturen te ontdekken en om vrienden voor het leven te maken.
Vind de ontdekkingsreiziger in jezelf en rijd het avontuur tegemoet!

ISBN: 9789401483261 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 319 – Reisgids


*****

3 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi naslagwerk om inspiratie op te doen voor je volgende roadtrip.’

Praktisch?

*****

Mythische autotochten in Europa behandelt vijftig roadtrips uitgebreid en geeft bij elke roadtrip ook nog drie suggesties van vergelijkbare roadtrips. Zo kom je op een totaal van tweehonderd roadtrips uit, maar een van de roadtrips exact uit het boek volgen is onmogelijk. Daarvoor zijn de beschrijving te beknopt en is de praktische informatie niet uitgebreid genoeg. Wat we in dit boek vooral vinden is inspiratie en ideeën voor een volgende roadtrip. De roadtrips zijn gerangschikt naar regio; Zuid-Europa, West-Europa, Noord-Europa en Oost-Europa. Doordat de suggesties van vergelijkbare roadtrips soms in een hele andere regio liggen dan de originele roadtrip, werkt deze indeling in de praktijk minder goed als je op zoek bent naar een roadtrip in een specifiek land.
— Ies

Beeldmateriaal

*****

Lonely Planet staat erom bekend dat hun reisboeken prachtige foto’s bevatten en dit boek is daarop geen uitzondering. Bij elke roadtrip staan minimaal een stuk of vijf foto’s. Meestal zijn dit foto’s van de natuur of steden die je doorkruist tijdens de roadtrip. Soms zijn de foto’s iets minder relevant; zo staan er ook regelmatig foto’s van een gerecht in dat typerend is voor de regio. Leuke toevoeging, maar het gaat mij vooral om de omgeving die ik ga tegenkomen tijdens de roadtrip.
— Ies

Voor wie is dit boek?

Als je inspiratie wil opdoen voor een roadtrip binnen Europa, dan is Mythische autotochten in Europa een mooi naslagwerk. Als je op zoek bent naar praktische uitwerkingen van roadtrips, dan kun je dit boek beter laten liggen.
— Ies

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

319 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.