Recensie: Lysette van Geel – Ik bepaal!

Recensie: Lysette van Geel – Ik bepaal!


Misha MOET steeds van alles, zoals leren fietsen en boterhammen met pindakaas en boter eten, en dat vindt hij helemáál niet leuk. Als hij met zijn vader op weg is naar zijn eerste zwemles – waar hij écht geen zin in heeft – krijgt hij er genoeg van. Vanaf dat moment bepaalt Misha ALLES zelf! Want dat kan gewoon in een boek. Maar daarbij gaat er wel een heleboel mis… Lukt het Misha om nog voor de laatste bladzijde alles weer in orde te maken?

ISBN: 9789048858620 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vrolijk, interactief prentenboek.’

Verhaallijn

*****

In Ik bepaal maak je kennis met Misha. Een vijfjarige jongen die het zat is dat hij steeds van alles moet. Daarom mag Misha vanaf nu alles zelf bepalen, maar al snel blijkt dat niet zo’n heel goed idee te zijn.
Ik vind het erg sterk dat dit boek op een heel interactieve manier is gemaakt. Zo komt het voor dat je als voorlezer tegen Misha praat en hierdoor komt het boek echt tot leven. Wat ik persoonlijk minder sterk vond, was dat de oplossing vrij weinig vraagt van de kinderen die naar dit verhaal luisteren. Het zou nog interactiever zijn wanneer de hulp van de kinderen die naar het verhaal luisteren, zou worden ingeroepen.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Ik bepaal! zijn erg vrolijk en gedetailleerd. Hoe langer je kijkt, hoe meer je zult ontdekken op de prenten. Er is een mooie afwisseling tussen kleine illustraties en illustraties over de gehele spread.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Hier woont Misha. Op de Perenlaan 727 in Dwingeloo. Hé hallo, wakker worden! We hebben het over jou, Misha. Laat je gezicht eens zien. Tada, daar zul je hem hebben. Nou, kijk even wat vrolijker, anders slaan we het boek weer dicht, hoor! Ja, zó ja.
Dit is dus Misha. Net vijf jaar oud. En het belooft weer een verschrikkelijke dag te gaan worden. Waarom? Omdat Misha steeds van alles MOET (vindt Misha).
Hij MOET: op school tijdens de grote pauze elke dag boterhammen met pindakaas én boter eten, omdat zijn vader altijd vergeet dat hij niet van boter houdt.
Leren fietsen terwijl hij niet goed bij te trappers kan.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar die vinden dat ze teveel moeten en waarvoor het dus tijd is om wat meer zelf te bepalen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.