Recensie: Madelein Kerseboom – Noodlanding

Recensie: Madelein Kerseboom – Noodlanding


Copiloot Roxan leidt een avontuurlijk leven en geniet daar met volle teugen van. Als ze tijdens een vlucht door een heftig incident plotseling een tussenlanding uit moet voeren, verandert alles in één klap. Roxan houdt haar hoofd koel en brengt iedereen in veiligheid, maar de impact van het incident blijkt groter dan ze had gedacht… en ze raakt de grip op haar leven kwijt.

In de hoop de oude Roxan terug te vinden stort ze zich vol overgave in het nachtleven. Ze is van plan om voorlopig alleen maar te feest en precies te doen waar ze zin in heeft, maar dan wordt ze halsoverkop verliefd. Lukt het Roxan om haar problemen onder ogen te komen en de muur die ze om zich heeft opgetrokken af te breken?

ISBN: 9789401620062 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 318 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In Noodlanding passeren heel veel verschillende onderwerpen en lijkt het leven van de hoofdpersoon een enorm turbulente vlucht.’

Hoofdpersonages

*****

Roxan is copiloot en vindt haar werk ontzettend leuk. Als vrouwelijke piloot binnen de luchtvaart moet ze haar plekje absoluut bewijzen. Wanneer ze met haar twee beste vriendinnen Yara en Esmee, die stewardess zijn, een vlucht naar Mexico maakt, slaat het noodlot toe. De gezagvoerder wordt onwel en Roxan moet in haar eentje het vliegtuig aan de grond zetten in Miami. Deze gebeurtenis blijkt een grote impact op haar te hebben en ze probeert dit op haar manier te verwerken waardoor allerlei lastige situaties voor haar ontstaan.

Roxan krijgt in Noodlanding veel verschillende problemen te verduren. Zo kampt ze met haar alcoholgebruik, mag ze niet meer vliegen, zijn er problemen in haar familie, kent haar liefdesleven bijzondere wendingen en doet ze een ontdekking die haar leven op zijn kop zet.  Haar ogenschijnlijk perfecte leven is allesbehalve perfect.
— Kaylee

Sfeer

*****

Zoals ik hierboven al beschreef speelt er veel in het leven van Roxan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik andere verwachtingen van het boek had. Noodlanding kenmerkt zich als roman, maar ongeveer een derde van het boek start met haar gebeurtenissen als copiloot. In het overige deel volgen de gebeurtenissen in rap tempo elkaar op. Ik vind dat het verhaal alle kanten op schiet in een relatief korte periode. Zonde in mijn ogen, want zonder een aantal gebeurtenissen of problemen was het alsnog een prima verhaal geweest.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ondanks dat ik andere verwachtingen van het boek had, leest het wel heel lekker weg. Je begint en gaat soepel door het verhaal heen. Het is een uitstekend boek wanneer je niet al te hoge verwachtingen hebt en een verhaal zoekt dat prima wegleest.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik knik en knipper de opwellende tranen in mijn ogen weg.
‘Het lijkt me allereerst belangrijk dat jij je weer veilig gaat voelen in de cockpit. Daarom dacht ik aan simulatortrainingen en gesprekken met een psycholoog.’
‘Zeg maar wat ik moet doen. Ik ben vastbesloten om mezelf te gaan verbeteren.’
Rob buigt zich naar me toe en slaat een pamflet open.
Dit is het begin van mijn nieuwe leven.’

Leesvoorschrift

De zomer heeft zijn hoogtepunt bereikt en je hebt een koel plekje in de schaduw gevonden. Je hebt een ijsje of een fris drankje bij de hand en leest Noodlanding.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

318 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.