Recensie: Marc-Uwe Kling & Astrid Henn – De NEEhoorn en de Slangzaam

Recensie: Marc-Uwe Kling & Astrid Henn – De NEEhoorn en de Slangzaam


De NEEhoorn en de WELLES-prinses hebben ruzie, maar eigenlijk weten ze allebei niet meer waarom. Als de KUS-m’n-KONT-hond zich er ook nog mee gaat bemoeien, is de NEEhoorn het zat en gaat hij ervandoor. Na een lange tocht belandt hij in de Dichte Donkere Jungle, waar de Slangzaam zich aan een tak hangt te vervelen. Wat de NEEhoorn ook voorstelt om te gaan doen, de Slangzaam heeft er geen zzzin in…

ISBN: 9789021463636 – Uitgeverij Volt- Aantal pagina’s: 54 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig prentenboek over je vervelen en hiervoor een oplossing bedenken.’

Verhaallijn

*****

De NEEhoorn en de Slangzaam begint eigenlijk al op het schutblad. Je ziet daar een plattegrond van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Vervolgens lees je een kort rijmpje dat specifiek gaat over het land waar de NEEhoorn woont, want dat is een heel bijzondere plek. Dit rijmpje had wat mij betreft ook nog even mogen terugblikken op het vorige deel van de NEEhoorn. Voor mij gevoel mis je wat informatie wanneer je dit vorige deel niet hebt gelezen.
Daarna gaat het verhaal echt beginnen en valt het met de deur in huis, omdat het vrijwel direct begint met een ruzie tussen de NEEhoorn en de WELLES-prinses. Ook hier had ik het gevoel iets te missen en zou wat extra informatie vooraf fijn geweest zijn.
De NEEhoorn kan alle ruzie niet meer aan en besluit weg te gaan. Maar dan komt er een wel heel bijzondere slang op zijn pad die zich maar blijft vervelen. Zou het de NEEhoorn lukken om iets te bedenken om te gaan doen?
Wat ik erg leuk vind, is dat er achter in dit boek meerdere pagina’s zijn gewijd aan wat je kunt doen als je je verveelt. Dit past mooi bij het onderwerp van dit verhaal.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in De NEEhoorn en de Slangzaam zijn erg kleurrijk en dit maakt dat het boek een vrolijke uitstraling heeft. De illustraties lopen soms over de gehele spread en soms niet. Dit maakte het boek voor mij wat rommelig. Wel is de NEEhoorn op alle pagina’s goed te herkennen, ook op de pagina’s waarop je naast de NEEhoorn nog een andere eenhoorn ziet.
De afwisseling tussen de gewone tekst en de praatwolkjes vind ik erg grappig. De extra lange, uitklapbare pagina in dit boek zorgt voor een verrassend effect.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Als de NEEhoorn zijn vrienden op bezoek heeft, is er meteen heibel in het Hartenwoud. Pasgeleden gebeurde bijvoorbeeld dit: de NEEhoorn en de WELLES-prinses kregen ruzie. Het ging er niet om wie het mooiste kon zingen, of…
Nou ja, eerlijk gezegd wist de NEEhoorn helemaal niet meer waar die ruzie eigenlijk over ging. Misschien wel over… iets belangrijks. Bijvoorbeeld dat de WELLES-prinses verder kan spugen dan de NEEhoorn. Daarom riep hij luid en duidelijk: ‘NEE!’ ‘WELLES!’ riep de WELLES-prinses.’

Voor wie is het boek?

De NEEhoorn en de Slangzaam is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Voor jonge kinderen is het verhaal te langdradig en ingewikkeld.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.