Recensie: Marinus Knoope – De creatiespiraal

Recensie: Marinus Knoope – De creatiespiraal


Knoope hield zich jaren bezig met de vraag in hoeverre en op welke wijze de mens invloed heeft op zijn eigen levensomstandigheden. In 1989 ontdekte hij de creatiespiraal, een eenvoudige en praktisch bruikbare beschrijving van de natuurlijke weg waarlangs de mens zijn eigen wensen realiseert.

ISBN: 9789 080 467 712 – Knoope Ideaal Coaching – Aantal pagina’s: 224 – Zelfhulpboeken


*****

4 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Het is mogelijk om je dromen tot uiting te brengen. Wens, verbeeld, geloof, uit, onderzoek, plan, beslis, handel, volhard, ontvang, waardeer en ontspan.
Dat is alles!

Wat heb ik aan dit boek?

*****

De creatiespiraal geeft je meer inzicht in hoe je je dromen kunt vervullen. Dromen zijn vaak ver weg, iets waar je over dagdroomt. Dingen die je niet altijd kunt of weet te verwezenlijken. Door het doorlopen van de 12 stappen begrijp je beter wat er allemaal moet gebeuren om je droom wel te verwezenlijken en zie je wat je stap voor stap kunt doen om daar te komen. Heb je al jaren een droom die je maar niet durft of kunt verwezenlijken? Dan kan dit boek een steun in de rug zijn om het dan eindelijk toch echt te gaan doen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Dit boek is op een prettige manier geschreven en je leest het boek in korte tijd uit. Geen ingewikkelde materie, maar duidelijke taal waar je iets mee kunt. Ik vond het daardoor een fijn boek om te lezen.
— Luus

Passage uit het boek

Na volharden volgt nu de moeilijkste van alle stappen. De eerste negen waren min of meer vanzelfsprekend. De tiende is dat ook maar veel mensen hebben er de grootst mogelijke moeite mee. Daarom neem ik je eerst even mee in een verhaal. Een verhaal om wat moed en energie op te doen voordat we deze hindernis op weg naar succes echte te lijf gaan.
Er was eens een man. Een man met een heel grote wens. Hij wenste behalve iets voor zich zelf, iets voor de wereld om hem heen. Hij was eigenlijk meer wat je noemt een idealist. Hij had een schitterend beeld van een nieuwe wereld, rechtvaardige samenleving met een open communicatie, gelijke rechten en vreedzame samenwerking. Een wereld vol liefde, vrede en harmonie.
Hij geloofde heilig dat het ooit zo ver zou komen. En zoals alle mensen met een ideaal waarin ze geloven, kon ook hij niet anders dan er met iedereen die hij ontmoette over spreken. Dan zeiden de mensen: “Ach hou toch op, kijk toch om je heen, dat kan toch helemaal niet. Mensen zijn egoïstisch, materialistisch, en de wereld is liefdeloos.” Keer op keer reageerde hij door te zeggen: “Ik geloof er wel in, ik weet zeker dat mijn wens zal uitkomen”.

Voor wie is dit boek?

Iedereen heeft dromen, maar doen we er ook echt bewust iets mee? Ik in ieder geval niet altijd. Dit boek is voor iedereen die zijn dromen wil leren verwezenlijken en dit stapsgewijs uitvoeren. Je hoeft er bijna niets voor te doen. De creatiespiraal is niet alleen handig om je persoonlijke dromen uit te laten komen. Ook voor het bedrijfsleven kan dit een handige tool zijn.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.