Recensie: Marloes Kemming – Ik kom je redden!

Recensie: Marloes Kemming – Ik kom je redden!


In het koninkrijk liggen gevaarlijke monsters en enge vijanden op de loer. Maar maak je geen zorgen: ik kom je redden!

Prins Pepijn en Prinses Pernille zitten ieder in hun eigen toren en kijken naar buiten. Opeens zien ze in de verte een vreselijk monster. Onder de toren van de ander… Oh nee, er dreigt gevaar! ‘Maak je geen zorgen,’ roepen de helden tegelijk. ‘Ik kom je redden!’
Pepijn en Pernille gaan meteen op pad om elkaar te helpen. Onderweg komen ze enge monsters, spannende plekken en gevaarlijke tovenaars tegen. Zullen ze erin slagen de ander op tijd te bereiken?

ISBN: 9789048849635 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi prentenboek over je eigen krachten kennen en een ander helpen.’

Verhaallijn

*****

Je kunt dit boek aan twee kanten beginnen, aan de kant van de prins of van de prinses. Je leest wat de prins of prinses ziet en vervolgens hoe hij of zij op pad gaat om de ander te redden. De tekst in dit boek is vrij lang en daardoor voor jongere kinderen lastig om te blijven volgen.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in dit boek lopen per spread over. Hierdoor is het voor kinderen duidelijk wat er in het verhaal gaande is. De illustraties passen daarnaast mooi bij het verhaal en geven het boek iets sprookjesachtigs.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Prinses Pernille heeft voor haar verjaardag een telescoop gekregen. Die wil ze meteen testen! Ze zit in haar toren en kijkt naar buiten. Daar zijn donkere bossen vol gevaarlijke dieren. En ijzige bergen en wenste rivieren. Maar wat ziet ze daar? Heel in de verte staat net zo’n kasteel als dat van haar. Met in het torenraam een prinsje!’

Voor wie is het boek?

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor jongere kinderen is de tekst te lang en zij zullen hun interesse verliezen. Dit boek is uniek omdat het voor zowel stoere meisjes als dappere jongens leuk is.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.