Recensie: Marlou Kleve – Hartvol

Recensie: Marlou Kleve – Hartvol


Aardig zijn voor jezelf, zoals je dat ook bent voor een goede vriend(in) of anderen om wie je geeft, dat is niet altijd even makkelijk. Meestal zijn we voor onszelf veel harder dan voor anderen. Dat kan ook anders. Zelfcompassie geeft je praktische handvatten om jezelf te steunen op moeilijke momenten in je leven, want juist dan kun je wel wat begrip gebruiken: van hard naar hart voor jezelf.

ISBN: 9789400508927 – Uitgeverij Lev. – Aantal pagina’s: 272 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Open je hart en vorm je innerlijke kritiek om tot zelfcompassie.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Wat mij betreft zou dit goed leesvoer zijn voor iedereen! Je leert milder naar jezelf te kijken en jezelf positief aan te spreken. Je leert beter omgaan met je strenge innerlijke criticus en jezelf door de ogen van een vriend of vriendin te bekijken. Je leert ook hoe belangrijk zelfzorg is, momentjes voor jezelf die alles behalve egoïstisch zijn. Je zult vriendelijker naar jezelf zijn en vol compassie. En dat heeft ook weer zijn effect op de mensen om je heen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

In het boek komen er regelmatig opdrachten voorbij: vragen om over na te denken, brieven aan jezelf schrijven, meditaties, zelftesten. Het kost hierdoor niet veel moeite om de informatie meteen toe te passen.
— Luus

Passage uit het boek

‘Compassie houdt in dat je bewust je hart opent voor de pijn en het verdriet van een ander, met de oprechte wens dat lijden te verlichten, zonder het te hoeven oplossen of te repareren. Puur door je vriendelijke nabijheid, je luisterend oor en oprechte betrokkenheid kan een ander zich getroost en minder eenzaam voelen. Dat alleen al kan lijden, in welke vorm dan ook, draaglijker maken en verlichten. Zelfcompassie houdt in dat je dit toepast op jezelf. In plaats van je hart te sluiten, je eigen pijn te negeren of ertegen te vechten, beoefen je zelfcompassie door aardig te zijn en jezelf te steunen op moeilijke momenten. Want juist dan kun je wel wat vriendelijkheid en bemoediging gebruiken.’

Voor wie is dit boek?

Wij mensen zijn van nature ingesteld om dingen eerder negatief dan positief te zien. Ook als het over onszelf gaat. Heb jij – als veel anderen – ook een innerlijke criticus in je die je regelmatig afstraft? Omdat je iets niet zo slim hebt aangepakt, iets bent vergeten of een fout hebt gemaakt. Dan is dit een echte must read voor jou!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.