Recensie: Michel de Boer – Het koppige ezeltje

Recensie: Michel de Boer – Het koppige ezeltje


Ezeltje ziet uit naar zijn nieuwe stal.  Maar precies op de dag dat deze klaar is moet hij samen met Jozef en Maria een verre reis maken. Bovendien moet hij Maria, die zwanger is, ook nog dragen. Pff, veel te zwaar, denkt Ezeltje. De reis is vermoeiend en als ze aankomen lijkt het dat ze nergens een plek kunnen vinden om te rusten.

ISBN: 9789087820992 – Uitgeverij Buddy Books – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een origineel kerstverhaal met mooie illustraties.’

Verhaallijn

*****

Het koppige ezeltje begint met een illustratie over de gehele spread waarop je het ezeltje en Maria ziet. Je leest dat Jozef een stal aan het bouwen is voor het ezeltje en dat Maria het huis gezellig maakt. Het gehele verhaal lees je met de focus op het ezeltje. Hierdoor is dit klassieke kerstverhaal op een originele manier verteld
Op de tweede pagina met tekst is te lezen hoe het ezeltje balkt. Het verhaal was wat mij betreft nog krachtiger overgekomen wanneer het gebalk van het ezeltje in een ander lettertype, of een andere letterkleur was weergegeven. Ook had dit gebalk wat mij betreft nog vaker in het verhaal mogen zitten, zodat steeds opnieuw duidelijk is dat dit verhaal geschreven is vanuit het perspectief van het ezeltje.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Het koppige ezeltje zijn erg mooi qua kleurgebruik. Erg opvallend vond ik de illustratie bij de tekst dat de engel bij Maria op bezoek komt. Deze illustratie is over het algemeen donker, met extra lichtinval op de engel waardoor het lijkt alsof deze licht geeft. Het ezeltje is op alle illustraties goed te herkennen en heeft bij een aantal illustraties een grappige lichaamshouding en gezichtsuitdrukking.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Zie je dat huis? Het is van Jozef en Maria. Jozef heeft het zelf gebouwd. Nu bouwt hij een stal voor hun ezeltje. Het is bijna klaar.
Maria maakt het huis gezellig met kussens en kleedjes. Ezeltje is erg nieuwsgierig en gluurt naar binnen.
Er staat iemand bij Maria in de kamer. Ezeltje schrikt. Ik moet Jozef waarschuwen, denk hij. Ezeltje balkt zo hard hij kan. Ia! Ia!’

Voor wie is het boek?

Het koppige ezeltje is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf drie jaar. De tekst is kort en krachtig, hierdoor is het verhaal goed te begrijpen voor jonge kinderen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.