Recensie: Michel de Boer – Jona

Recensie: Michel de Boer – Jona


Jona is een spannend verhaal over een kleine profeet met een grote opdracht!

ISBN: 9789087201074– Uitgeverij Buddy Books – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig prentenboek met een mooie boodschap.’

Verhaallijn

*****

In Jona lees je hoe de kleine profeet van God de opdracht krijgt om naar de stad Nineve te gaan. De mensen daar doen slechte dingen en aan Jona de taak om te zorgen dat zij hiermee stoppen. Jona wil dit helemaal niet, hij is bang dat de mensen toch niet naar hem zouden luisteren. Hij besluit een andere boot te nemen om zo te ontsnappen aan zijn taak. Dan begint het hard te stormen. Zo’n harde storm is er nog nooit geweest. Jona weet direct dat dit komt omdat hij aan boord van de boot is. ‘Gooi mij maar overboord!’ roept hij. Direct daarna wordt de zee weer rustig en denkt Jona dat hij rustig kan ademhalen. Op dat moment komt er een gigantische walvis die Jona opslokt. Gelukkig spuugt de walvis Jona ook weer uit en kan Jona toch zijn taak volbrengen. Vol goede moed gaat hij naar Nineve om met de mensen te praten. Zullen ze dan toch luisteren naar Jona?

Ik vind het erg sterk dat dit verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd. Op deze manier spreekt het verhaal kinderen nog meer aan.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Jona passen erg goed bij de tekst die je op dat moment leest. De illustraties zijn qua kleurgebruik mooi afgestemd op de tekst. Vooral de spreads over de oceaan zijn mijn favoriet! Als je hier lang naar kijkt, waan je je bijna naast Jona in de oceaan. Jona is op de verschillende illustraties goed te herkennen en extra leuk is de aandacht die besteed is aan de verschillende gezichtsuitdrukkingen.
— Eline

Stukje uit het boek

‘’Jona,’ zegt God. ‘Ga naar de stad Nineve. Zeg tegen de mensen daar dat ze moeten stoppen met de slechte dingen die ze doen. Want als ze doorgaan, loopt het niet goed met ze af. Dan zal de stad er straks niet meer zijn.’
Jona kan er niet van slapen. De hele nacht ligt hij te draaien. Moet ik echt naar die nare stad? Ik ben maar een kleine profeet. Wat als de inwoners boos op mij worden? Straks doen ze mij wat aan.’

Voor wie is het boek?

Jona is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.