Recensie: Michelle Andon – Tere magnolia’s

Recensie: Michelle Andon – Tere magnolia’s


Juliette is 22 jaar en zij zit in het vierde jaar van de kunstacademie. Nadat haar vriend haar onverwacht verlaat komt ze in een depressie terecht. Ze weet niet dat de breuk met haar vriend veroorzaakt is door haar zus Laurette. Alhoewel Juliette en Laurette echte zussen zijn, met hun eigenaardige en totaal verschillende persoonlijkheden, brengen ze elkaar in een lastig parket. Hun gevoelsleven is door hun jeugd sterk beïnvloed. Juliette gaat in groepstherapie en probeert meer inzicht te krijgen in haar gedrag en de band met haar zus.

ISBN: 9789464492279 – Uitgeverij Ellessy – Aantal pagina’s: 236 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een liefdesroman over kwetsbaarheid en hoe we daarmee omgaan.’

Hoofdpersonages

*****

Juliette komt over als een onzekere persoonlijkheid die altijd aardig, begripvol en beleefd naar de ander is. Haar vader overleed toen ze twaalf jaar was en diep van binnen achtervolgt zijn dood haar nog steeds. Het is goed dat zij hulp zoekt bij een psycholoog en haar talenten weer oppakt.

Laurette, de oudere zus van Juliette is kapster en geeft alleen om zichzelf. Ze verwijt haar zus dat hun vader alleen van Juliette hield en dat hij voor haar veel strenger was. De schrijfster heeft haar duidelijk neergezet als een akelig persoon, die heel ver gaat om zo een ander te kwetsen.
— Joke

Sfeer

*****

Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je net als Juliette in groepstherapie bent. Er komen veel verschillende problemen voorbij, waarbij uitvoerig over de gevoelens van die personen wordt geschreven.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken en bevat geen lange zinnen of moeilijk taalgebruik.
Het bevat vrij veel dialogen waardoor de vaart wat uit het verhaal wordt gehaald.
— Joke

Passage uit het boek

‘Vanaf haar plek keek Juliette met opengesperde ogen door de glazen wand naar buiten. Precies voor hun gesprekslokaal stond een mooie magnoliaboom in volle bloei, een explosie van rood-paarse, kelkvormige bloemen die haar adem deed stokken. Het beeld van een gezond, nieuw leven. En dat terwijl zij aan de andere kant van het raam zat, tweeëntwintig jaar en gek zoals Laurette zou zeggen, omringd door een paar andere gekken, in een ruimte vol duistere gedachten.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek in een makkelijke stoel in het zonnetje en drink er een verfrissende vruchtensap bij.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.