Recensie: Michelle Marie – Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde

Recensie: Michelle Marie – Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde


Parijs 1919: het is Coco Chanel gelukt een succesvol mode-imperium op te bouwen. Haar mode is revolutionair, bevrijdend en het toppunt van elegantie. Maar als haar minnaar Boy Capel omkomt bij een ongeluk, is ze verlamd van verdriet. Pas als zij het plan opvat om haar grote liefde te vereeuwigen met een parfum, bloeit ze weer op. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de charismatische Dimitri Romanov. Met hem aan haar zijde reist Coco af naar Zuid-Frankrijk, naar de wieg van de parfumerie. Daar komt ze haar liefdesparfum op het spoor dat nog steeds het succesvolste geurtje ter wereld is: Chanel No5.
MICHELLE MARLY is het pseudoniem van een Duitse bestsellerauteur die opgroeide in de film- en muziekwereld. Na vele jaren in Parijs te hebben gewoond, pendelt ze inmiddels met man en hond tussen Berlijn en München. Door haar moeder, een bekend mannequin in de jaren vijftig, was ze al vroeg kind aan huis in de haute couture. Haar passie: parfums en hun ontstaansgeschiedenis. Daarvoor deed ze overal research, van Italiaanse kloosterparfumerieën tot de historische parfumfabrieken in Grasse in Zuid-Frankrijk. En uiteraard draagt ze zelf Chanel No5.

ISBN: 9789492037886 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 319 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het verhaal achter het wereldberoemde parfum Chanel No5’

Hoofdpersonages

*****

We lezen over het leven van de wereldberoemde modeontwerpster Coco Chanel. Als haar minnaar Boy Chapel verongelukt, is Coco gebroken van verdriet. Wanneer ze haar plan om haar grote liefde te vereeuwigen doormiddel van een parfum oppakt, bloeit ze weer helemaal op. Tijdens haar zoektocht valt ze voor de charmante Dimitri Romanov. Samen met Dimitri reist ze af naar het zuiden van Frankrijk waar zij Chanel no5 ontdekt. Op de achtergrond komen we ook wereldberoemde namen tegen zoals Pablo Picasso, Igor Stravinsky en Sergei Djagilev.
— Mariska

Sfeer

*****

Het verdriet van Coco is duidelijk voelbaar in het begin van het verhaal, zodra zij het idee krijgt om het parfum te ontwikkelen merk je haar strijdlust. Dit maakt het verhaal meeslepend, je hoopt met heel je hart dat ze haar parfum zal vinden en geluk zal vinden in de liefde.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Michelle Marie heeft een duidelijke en fijne schrijfstijl, ze weet moeilijke onderwerpen duidelijk te omschrijven. De gebeurtenissen worden op een levendige manier verteld en de emoties van Coco worden feilloos op papier overgebracht.
— Mariska

Passage uit het boek

‘De gele koplampen sneden door de mist die vanuit de Seine opsteeg en essen, elzen en beuken langs de overweg omhulde als een wit linnen doek. Als een lijkwade, dacht Étienne Balsan en hij stelde zich een opgebaard in linnen gewikkeld lijk voor. Met verbrijzelde ledematen, de huid verbrand. Aan de voeten van de overledene een buxustak, op zijn borst een crucifix. Naast zijn hoofd een schaaltje met wijwater om de geur van de dood te maskeren. Het kaarslicht wierp spookachtige schaduwen op het lijk dat door de nonnen zo goed en zo kwaad als het ging was gefatsoeneerd om de aanblik draaglijk te maken.’

Leesvoorschrift

Kruip op de bank, zet de openhaard aan en neem een fijn glas rode wijn in de hand. Laat je meeslepen in de zoektocht naar het perfecte parfum.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

319 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.