Recensie: Milouska Meuelens &. Djenné Fila – Er was ook eens…

Recensie: Milouska Meuelens &. Djenné Fila – Er was ook eens…


Maak in zeven sprankelende sprookjes kennis met nieuwe magische werelden. Lees over Watramama, de moeder van alle moeders die in zee leeft en niets wil delen. Ontmoet de Regenboogslang, die uit de lucht valt en met vier zussen mee naar huis wil. Lees over een steenrijke prins die diepongelukkig door de woestijn zwerft en over een watergeest die in de buik van een potvis de oceaan doorkruist.

ISBN: 9789021479194 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 98 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vernieuwend sprookjesboek.’

Verhaallijn

*****

Er was ook eens… is een verzamelbundel van zeven sprookjes. Deze sprookjes staan op zichzelf en hoeven niet in een bepaalde volgorde te worden gelezen. De verhalen beslaan meerdere pagina’s en hierdoor zijn het diepgaande sprookjes geworden. De moraal van de verhalen is overal goed herkenbaar en toepasbaar in het eigen leven. Wat ik minder sterk vind, is het taalgebruik in dit boek. Soms zijn lastige woorden gebruikt, wat ervoor zorgt dat het sprookje minder krachtig overkomt. Mijn persoonlijke favoriet uit Er was eens is het sprookje De leegste leegte. Dit sprookje is mijn favoriet door het verrassende einde dat te lezen is.
— Eline

Illustraties

*****

Er was ook eens… bevat enkele fullcolour illustraties. Deze illustraties geven het boek een sprookjesachtige uitstraling. De illustraties zouden niet misstaan als schilderij in de kinderkamer.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Er was ook eens een prins, Ammar geheten, die, hoewel hij was omgeven door rijkdommen, toch ongelukkig was. In het paleis van zijn vader waren vele kamers, de één nog weelderiger dan de ander, maar in geen daarvan was iets te doen voor hem. Ammar was net zomin onder de indruk van de dadelpalmen, pauwen, dromedarissen en pistachebomen op de landerijen rondom het paleis. En hij genoot zelfs niet van de torenhoge taarten en andere lekkernijen die voor hem werden neergezet.
Het enige waar hij een beetje plezier uit haalde, waren de raadsels die hij zelf verzon. Ik ben gemaakt van water maar niet nat, wat ben ik? Een wolk. Hoe meer je ervan neemt, des te meer laat je er achter. Stappen. Wie verdwijnt in het donker en verschijnt in het licht? Je schaduw. Ik huil zonder ogen, ga liggen zonder rug. De wind. Wat ligt voor je, maar zie je niet? De toekomst. Gisteren had je het altijd, morgen ben je het steeds kwijt. Vandaag.
Zo bedacht de prins er nog honderden, duizenden.’

Voor wie is het boek?

Er was ook eens… is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.