Recensie: Mireille Geus – Met de wind mee

Recensie: Mireille Geus – Met de wind mee


Beertje kan niet slapen door de harde wind buiten zijn hol. Zijn moeder, zusjes en broer doen hun winterslaap, maar Beertje kruipt naar buiten. Hoe ziet het leven er daar uit? De wind pakt hem op en voert hem mee over de wereld. Beertje beleeft de meest wonderbaarlijke avonturen voor hij weer veilig in zijn bed belandt.

ISBN: 9789047713524 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 32 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi prentenboek met bijzondere ontmoetingen.’

Verhaallijn

*****

In Met de wind mee ligt Beertje in een grot met zijn moeder en broertjes en zusjes. Beertje kan niet slapen, hoe goed hij het ook probeert. Hij besluit eropuit te trekken en ontmoet dan allerlei bijzondere dieren, waarvan hij steeds een levensles leert. Zo moet je soms tegen de stroom in gaan, ontmoet je andere culturen en nog veel meer.
Het einde van deze bijzondere reis van Beertje, vond ik wat vlak en voorspelbaar. Dit vind ik persoonlijk jammer.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Met de wind mee zijn erg mooi. Ze zijn steeds over de gehele spread gemaakt en hierdoor is er veel om naar te kijken. Beertje komt tijdens zijn reis met de wind allerlei verschillende dieren tegen. Deze dieren zijn waarheidsgetrouw geïllustreerd en dus goed te herkennen. Er is op een goede manier gebruik gemaakt van kleurstellingen. Zo is het in de grot en in de nacht donker, wordt het lichter naarmate de reis van Beertje vordert, en daarna wordt het weer donkerder.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Beertje wilde wel slapen, maar het lukte niet. Elke keer als Beertje mama wakker maakte, zei ze: ‘Ga slapen, kleintje,’ en sloot haar ogen weer. Steeds als Beertje bijna sliep, riep de wind: whoei-hoei.
‘Waar ga je heen, wind?’ vroeg Beertje. Weer zei de wind alleen: whoei-hoei. Beertje zag de bomen en de heldere maan. Hij kreeg zin om weg te gaan. Om avonturen te beleven.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor alle avontuurlijke kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.