Recensie: Nathalie Pagie – Noordkaap

Recensie: Nathalie Pagie – Noordkaap


In het uiterste noorden van Noorwegen vindt in het diepste geheim een wetenschappelijk experiment plaats. Zes ambitieuze wetenschappers laten zich een half jaar lang opsluiten met tien zware criminelen. Wat willen ze bereiken? Waarom? En werken de criminelen willoos mee, ook nadat het eerste slachtoffer is gevallen?

ISBN: 9789022588673 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 400 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een zenuwslopende thriller die je van begin tot het einde in zijn greep houdt.’

Hoofdpersonages

*****

In dit boek speelt Odin een grote rol. Hij is de onderzoeksleider en heeft dit experiment bedacht. Daarnaast zijn er vijf andere wetenschappers. In dit boek komen tien zware criminelen voor. Deze criminelen kennen elkaar en de onderzoekers in eerste instantie niet, maar komen steeds meer van elkaar te weten.
— Eline

Sfeer

*****

Noordkaap heeft de omgeving van Noorwegen mooi geschetst. Als lezer waan je je bijna in het besneeuwde landschap. In dit boek lijken sommige hoofdstukken wat saai te beginnen Wanneer je dan halverwege een hoofdstuk bent, neemt het verhaal een heel onverwachte wending waardoor je toch weer op het puntje van je stoel zit.
— Eline

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Nathalie Pagie is erg sterk. Ze schrijft beeldend en hierdoor lijkt het verhaal voor je ogen te gebeuren. Doordat dit boek begint met een heel spannend deel en daarna teruggaat in de tijd, werd ik al direct gegrepen door het verhaal. Ik kon dan ook niet wachten om te ontdekken hoe het zou aflopen.
— Eline

Passage uit het boek

‘Igor trok zijn bovenlip op en liet zijn boventanden zien, maar draaide toch zijn gezicht naar de muur. Odin handelde direct, hij griste de injectienaald met medicatie uit de zak van zijn colbert, plantte die stevig achter in Igors nek en drukte hem leeg. Daarna stapte hij achterwaarts naar de deur en wachtte op wat komen ging. Odin was tot buiten de cel gelopen en had de deur op een kier gezet. Als Igor op hem af zou stormen, zou hij de deur dichtduwen en met de afstandsbediening op slot doen. Zover kwam het echter niet. Tot zijn afgrijzen zag de onderzoeksleider hoe de reus met beide handen naar zijn keel greep. Igor sperde zijn mond open en leek naar adem te happen.’

Leesvoorschrift

In dit boek lees je veel over de sneeuw en koude omstandigheden. Je kunt het boek dan ook het best lezen op een koude dag, het liefst met sneeuw. Neem dan lekker plaats op de bank met een dekentje en een lekker drankje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

400 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.