Gastrecensie: Nicholas Evans – Het keerpunt

Gastrecensie: Nicholas Evans – Het keerpunt


Op een koude ochtend in Montana wordt in een bevroren rivier het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Het is Abby Cooper, een milieuactiviste die in het hele land wordt gezocht wegens moord. Hoe kon deze ooit veelbelovende, bruisende studente ecologie zo ontsporen? Het Keerpunt is een ontroerend verhaal over een gebroken gezin en hun wanhopige zoektocht naar geluk.

ISBN: 9022543234 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 400 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Luc


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend boek over de dramatische gebeurtenissen in een familie waar het ecologisch denken een grote rol speelt en geweld de overhand haalt.’

Hoofdpersonages

*****

Benjamin en Sarah Cooper zien hun jarenlang huwelijk stranden. Hun dochter, Abby Cooper, is een jonge vrouw die stap voor stap wordt meegezogen in de hardere acties van het ecoterrorisme. Een mislukte actie zorgt ervoor dat ze in het oog van de FBI springt. Al snel blijkt dat ze onvindbaar is.
— Luc

Sfeer

*****

Er hangt een spannende, soms beklijvende sfeer met onverwachte wendingen doorheen het boek. Hierdoor blijft het boek boeien tot de laatste pagina.
— Luc

Schrijfstijl

*****

Nicholas Evans heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Als je eenmaal begonnen bent met lezen word je meegezogen in het verhaal, je blijft de pagina’s omslaan omdat je te weten wilt komen wat er precies gebeurt is met Abby.
— Luc

Passage uit het boek

‘Ze stonden voor zonsopgang op en stapten onder een maanloze, met sterren bezaaide hemel naar buiten. Hun adem vormde wolkjes in de koude lucht en hun laarzen knerpten op het bevroren grind van het parkeerterrein van het motel. De oude stationcar was de enige auto die er stond, en het dak en de motorkap waren bedekt met een laagje doffe rijp. De jongen maakte de ski’s op het dak vast terwijl zijn vader hun rugzakken in de kofferbak legde en vervolgens om de auto heen liep om de krant onder de ruitenwissers vandaan te halen. De krant was stijf van het ijs en kraakte in zijn handen toen hij hem tot een bal verfrommelde. Voordat ze instapten bleven ze heel even staan om naar de stilte te luisteren en te kijken naar de bergen in het westen die zich in het sterrenlicht in silhouet aftekenden.’

Leesvoorschrift

Van dit boek kan je het best genieten op ieder vrij moment, vergezeld van een zwarte koffie.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

400 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.