Recensie: Nina Polak – We zullen niet te pletter slaan

Recensie: Nina Polak – We zullen niet te pletter slaan


Anna en Schard, dochter en zoon van twee moeders, groeien op in een polder, een idylle van Hollandse tolerantie. Totdat op een gewone dag, om volwassen redenen, en onder luid gejank van de hond, een grote gele taxi een van de moeders wegvoert, en er alleen nog te spreken valt van een mislukt experiment.
Jaren na de rommelige scheiding treft Anna – uitzichtloos verliefd op een kunstenaar die bezig is zichzelf onsterfelijk te maken – haar grote broer aan op de stoep voor haar huis. Schard is net terug uit India, waar hij zich heeft willen wijden aan iets groots en goeds.
Terwijl hun moeders zich voorzichtig weer gelukkig prijzen, confronteert een hete zomer de twee halfbloedverwanten met hun eigen haperende liefdeslevens, hun romantische fantasieën, en elkaar.
We zullen niet te pletter slaan beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden – vader, vrouw, held, geliefde – maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen.

ISBN: 9789 044 621 778 – Prometheus – Aantal pagina’s: 261


*****

4 van de 5 sterren — Joke


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘We zullen niet te pletter slaan is een heerlijk, warm familieverhaal dat gaat over twee jong volwassen mensen die na de scheiding van hun twee moeders proberen door te gaan met hun leven.’

Hoofdpersonages

*****

Schard, een jongen omgeven door vrouwen, wil vooral een goed mens worden maar zijn onzekerheid en onhandigheid zit hem in de weg.
Anna, uitzichtloos verliefd op een kunstenaar, is op zoek naar vrijheid en komt erachter dat het leven om hoop draait. Ze is heel sociaal en probeert iedereen te helpen.
— Joke

Sfeer

*****

Een warm familieverhaal.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is beeldend geschreven met veel metaforen en details. Soms kan het iets teveel worden en zijn details overbodig.
— Joke

Passage uit het boek

‘Er drukte verdriet op haar wenkbrauwen, spijt trok aan haar mondhoeken, maar ze liet ze niet zomaar hangen, waardoor er strijdrimpels in haar gezicht verschenen.’

Leesvoorschrift

7-bewolkt-witte-wijn

Dit boek is uitermate geschikt voor een lang weekend met een goed glas witte wijn terwijl de bewolking buiten langs je heen trekt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

261 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.