Recensie: Ninette Sarnes – Komt een giraf bij de dokter

Recensie: Ninette Sarnes – Komt een giraf bij de dokter


In de wachtkamer van dokter Kip is het een drukte van belang. Meneer Beer heeft te veel slagroomtaart gegeten en zijn buik doet zo’n pijn. De geen-gerommeldruppels uit het medicijnkastje zullen zeker helpen.
Mevrouw Giraf heeft de hele dag in haar cabriolet rondgereden. Nu heeft ze keelpijn. De diagnose van dokter Kip is duidelijk: een cabrio-lokale infectie. Veel warmte is het enige wat daartegen helpt.
Dokter Kip heeft voor al haar patiënten de juiste oplossing: zelfs voor de verliefde Egel die beslist een bril nodig heeft, want door haar slechtwerkende ogen is ze gevallen voor een houten borstel…

ISBN: 9789021475684 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig prentenboek over ziek zijn en ook weer beter worden.’

Verhaallijn

*****

Komt een giraf bij de dokter begint met Vos, die een bezoekje brengt aan dokter Kip. Vos heeft een hele zere staart. Je leest wat er is gebeurd en de illustraties versterken dit. De tekst is in een praatwolkje bij het desbetreffende personage te lezen.
Ik vond het verhaal verder vrij vlak. Je leest dat een dier bij de dokter komt, dat de dokter hem of haar vervolgens helpt en dat is het. Op het einde zie je nog wel hoe het die avond met alle dieren gaat, maar echte diepgang in het verhaal mist wat mij betreft.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Komt een giraf bij de dokter zijn gemaakt met heldere kleuren. De illustraties zijn over het algemeen kleurrijk, behalve de dokterspraktijk zelf. Deze is lichtgrijs. Wat mij betreft had dit wel wat aantrekkelijker geïllustreerd mogen worden, om kinderen in het echte leven ook gerust te stellen voordat zij naar de dokter gaan.
Wanneer je leest wat er is gebeurd met een dier, zie je naast de tekst in stripvorm hoe het is gegaan. Dit versterkt de tekst.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Meneer Vos, waar doet het zeer?

Ik liep naar huis en het begon ineens vreselijk hard te regenen. Toen ik thuiskwam zat er heel veel modder onder mijn laarzen. Dat vond mijn vrouw natuurlijk helemaal niet leuk! Ze had net schoongemaakt. Boos rende ze het huis uit en sloeg de deur achter zich dicht. En toen gebeurde het: mijn staart zat klem tussen de deur!

Oei! Daar moeten we een röntgenfoto van maken.
Ja, geen twijfel mogelijk. Die staart is gebroken, meneer Vos. Die moet in het gips. En zes weken rust houden.

Volgende patiënt, alstublieft!’

Voor wie is het boek?

Komt een giraf bij de dokter is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.