Recensie: Ole Könnecke & Hans Könnecke – Klinkt goed!

Recensie: Ole Könnecke & Hans Könnecke – Klinkt goed!


Ken jij een instrument waar je maar één noot op kan spelen? Welk geluid maakt een hoorn, een fagot of een sitar? Weet je welk instrument je in een halfuur al foutloos kan bespelen? Klinkt goed! is een grappig en leerzaam boek met weetjes over vijftig muziekinstrumenten, van de accordeon tot de vibrafoon, van de luit tot de ukelele. Je leest hoe ze zijn gemaakt, waar ze vandaan komen en hoe je ze bespeelt. Wil je weten hoe ze klinken? Door middel van de QR-code kan je van elk instrument een voor de gelegenheid gecomponeerd stukje muziek beluisteren.

ISBN: 9789045129044 – Uitgeverij Querido – Aantal pagina’s: 120 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een leerzaam boek voor alle muziekliefhebbers.’

Verhaallijn

*****

Klinkt goed! heeft op de cover een QR-code. Wanneer je deze scant, hoor je het instrument dat staat afgebeeld op de cover. Hierdoor kom je als lezer direct in de goede sfeer. Per pagina staat een instrument centraal, je ziet hierbij een grappige illustratie en je kunt een QR-code scannen om het instrument te horen.
Wat mij betreft had er wel wat extra informatie per instrument mogen zijn, bijvoorbeeld wanneer het over termen als fretten of plectrum gaat.
De tekst is verder goed op niveau voor kinderen vanaf acht jaar.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Klinkt goed! zijn grappig om naar te kijken. Je ziet steeds een dier dat het muziekinstrument waarover je leest aan het bespelen is. Bij de illustraties zijn steeds kleine grapjes te ontdekken die je alleen ziet wanneer je goed kijkt. Zoals een eland in een bootje, een verschrikte worm en nog veel meer.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Blokfluit

De alleroudste blokfluit die nog bestaat komt uit de 14e eeuw, en misschien had je daarvoor ook al wel blokfluiten. In die tijd werden blokfluiten van één stuk hout gemaakt. Maar sinds de baroktijd bestaat hij uit meerdere onderdelen. Dat is handig als je hem moet vervoeren. Ook kun je hem een heel klein beetje langer of korter maken. Dan verandert de toonhoogte en zo kun je soms makkelijker met andere muziekinstrumenten spelen.’

Voor wie is het boek?

Klinkt goed! is geschikt voor iedereen die van muziek houdt, vanaf acht jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.