Recensie: Olivier van Gierdeghom – Happy Potter Kookboek

Recensie: Olivier van Gierdeghom – Happy Potter Kookboek


Hou je toverstokje klaar om vrolijke en magische recepten tevoorschijn te toveren. Van eenvoudige pittige limonade tot troostende pasta, er is voor elke heks, tovenaar of culinaire alchemist wel iets te vinden. Breng enkele van de meest memorabele magische gerechten uit je fantasieserie tot leven, van ontbijt tot dessert en alles daartussenin. Dit boek is gevuld met 88 zuivelvrije, plantaardige en pescotarische recepten, gecombineerd met oogstrelende fotografie. Of je nu een bingewachting-party geeft of leden van je heksenkring ontvangt, dit kookboek zal je eetstijl voor altijd veranderen.

ISBN: 9789464770209 – Olleke – Aantal pagina’s: 188 – Kookboek


*****

2 van de 5 sterren — Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als je dit kookboek koopt omdat je een Harry Potter-fan bent, zul je teleurgesteld worden.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Dit kookboek is heel onoverzichtelijk, doordat alle soorten gerechten door elkaar staan. Als je specifiek op zoek bent naar bijvoorbeeld een dessert, is het dus erg moeilijk zoeken en ben je eindeloos aan het bladeren. Verder gebruikt een heel aantal recepten vrij ontoegankelijke ingrediënten. Denk aan kelp, drakenfruitpoeder, matchapoeder en hennepmeel. Niet echt ingrediënten die in elke willekeurige supermarkt te vinden zijn. Dit zijn een paar redenen waarom ik nog geen enkel recept heb uitgeprobeerd.
— Ies

Instructies

*****

De recepten zijn overzichtelijk opgebouwd en beslaan meestal één pagina. Wat ik altijd prettig vind in een kookboek is als er vermeld staat hoelang je met een recept bezig bent, dat is een pluspunt in dit boek. Verder staat bij sommige recepten uitgelegd wat het is, want vaak is dat niet af te leiden van de naam of de foto. Vaker nog staat er een korte, grappige uitleg over wanneer en voor wie dit recept geschikt is.
— Ies

Voor wie is dit boek?

Als je verwacht dat dit een kookboek is met allerlei recepten die gebaseerd zijn op de Harry Potter-films (zoals je zou verwachten met de naam Happy Potter), kom je van een koude kermis thuis. Er zijn zeker een paar recepten die uit de Harry Potter-franchise afkomstig zijn – denk aan boterbier of sherbet-lemondrank – maar het merendeel zijn andere recepten, waar een Harry Potter-sausje overheen is gegoten: soepstengels worden toverstokstengels, Eton mess wordt tante Petunia’s Eton mess. Als je een plantaardig dieet volgt en geïnteresseerd bent in de werking van voeding op je gezondheid is dit wellicht een geschikt kookboek voor jou.
— Ies

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

188 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.