Recensie: Owen Davey – Ongelofelijke octopussen

Recensie: Owen Davey – Ongelofelijke octopussen


Wist je dat octopussen drie harten hebben en donutvormige hersenen? En dat ze heel intelligent zijn en soms zelfs gereedschap gebruiken? Er zijn ruim 300 soorten octopussen, dus er valt genoeg te ontdekken over deze bijzondere wezens en hun vele armen!

ISBN: 9789059565494 – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een informatief prentenboek vol prachtige illustraties.’

Verhaallijn

*****

Ongelofelijke octopussen begint met een inhoudspagina zodat je direct door kunt bladeren naar het onderwerp dat jij interessant vindt. Maar je kunt natuurlijk ook het boek van voor naar achter lezen.
Je leest over allerlei zaken die met octopussen te maken hebben, zoals wat ze precies zijn, hoe ze bewegen en nog veel meer. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de inhoudsopgave nogal cryptisch is omschreven. In het hoofdstuk over hoe octopussen zich voortbewegen is de titel ‘In beweging’. Hierdoor is niet altijd direct duidelijk waarover je iets gaat lezen.
— Eline

Illustraties

*****

In Ongelofelijke octopussen is een mooie balans tussen grote illustraties en wat kleinere. Dit maakt het boek interessant en mooi om doorheen te bladeren. Ook is het mooi om te zien dat de illustraties waarheidsgetrouw zijn en er toch een leuke touch aan is toegevoegd door de oogopslag van de dieren.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Octopussen kunnen zich goed vermommen. Ze kunnen in een fractie van een seconde het patroon, de kleur en de textuur van hun huid veranderen. Vanuit hun hersenen sturen ze duizenden verschillende pigmentcellen aan. Deze zogenoemde ‘chromatoforen’ bevinden zich in hun uit en ze kunnen ze samentrekken, ontspannen of verschuiven om hun uiterlijk aan te passen.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar die is geïnteresseerd in de octopus. Wel vergt het boek enige uitleg bij de moeilijke woorden.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.