Recensie: Patrick de Bruyn – Hoog spel

Recensie: Patrick de Bruyn – Hoog spel


Amy is opnieuw aan het daten en met John klikt het geweldig. Wanneer hij plots van de aardbodem verdwijnt, is Amy helemaal van slag. Maar haar vriendinnen twijfelen niet: een typisch geval van ghosting.

Tot de politie voor haar deur staat. Of zij meer weet over haar vermiste date?

Natuurlijk staan haar berichten in zijn telefoon en vinden ze haar vingerafdrukken in zijn appartement. Maar gedoopt in zijn bloed? En heeft zij een verklaring voor al het geld dat van zijn rekening naar haar werd overgemaakt?

Amy’s leven verandert in een volkomen onvoorspelbare en wervelende thriller. Ze komt terecht in de extreme wereld van nieuwe rijken en superrijken en ondervindt er al snel dat geld meer waard is dan een mensenleven.

ISBN: 9789464012194 – Pelckmans – Aantal pagina’s: 410 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Hoog spel is een thriller die spanning en sensatie garandeert.’

Hoofdpersonages

*****

Amy is een jonge vrouw die aan het daten is met John. Ze vindt hem een uiterst charmante man, maar kan soms weinig hoogte van hem krijgen. Wanneer hij ineens dagen niets meer van zich laat horen, denkt ze dat het over is tussen hen. Dan ineens neemt hij contact met haar op met de vraagof ze naar Genève wil komen om hem te helpen. Johns vriend Felix is om het leven gebracht en hij vraagt Amy om de bagage van Felix op te halen in zijn hotel. Amy vindt het een apart verzoek, maar besluit toch het vliegtuig te pakken. Daar gebeuren allerlei bijzondere dingen en Amy vraagt zich steeds meer af wie John nu echt is. Ze probeert antwoorden te krijgen op deze vraag, maar dit blijkt lastiger dan gedacht.

Het verhaal speelt zich grotendeels af rondom Amy. Er is ook nog een andere verhaallijn, die van Bavo, Karlijn en Eva. Bavo is minister en hij heeft een geheime affaire met Eva. Karlijn is de assistent van Bavo. Deze personen komen voor in een aparte verhaallijn, maar deze komt uiteindelijk samen met die van Amy en John.
— Kaylee

Sfeer

*****

Als lezer krijg je al snel in het begin van het verhaal door dat er iets niet pluis is in het leven van John. Amy doet allerlei ontdekkingen en het is al snel duidelijk dat het een spannend verhaal gaat worden. Patrick de Bruyn weet je steeds genoeg informatie te geven zodat je een idee van de afloop krijgt, maar het net niet zeker weet. Interessant tot het einde dus.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

In het begin had ik wat moeite met het onthouden van de verschillende personages, maar al snel speelt het verhaal zich af rondom Amy. Hierdoor krijgt het verhaal vorm en wordt ook de invloed van de andere personages en verhaallijn duidelijk. Zoals ik hierboven al beschreef, blijft het tot het einde een verrassing hoe het verhaal af kan lopen. Het was voor mij geen boek dat ik in no-time uit wilde lezen, maar het bleef me wel intrigeren.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Wie is het echt? vraagt ze zich weer af. Ook hier gaat hij door voor John Duchateau.
Ze kijkt zo onbevangen mogelijk naar de man die haar gisteren sommeerde om vandaag in Genève te zijn. Die hier nu met zijn geruststellende glimlach champagne voor haar bestelt en op dit moment haar hand neemt en zijn lippen op haar vingers drukt. Allerlei emoties vechten weer om haar aandacht: blijdschap dat ze opnieuw bij hem is; boosheid dat hij niets van zich liet horen; hoop dat hij voor alles de perfecte verklaring heeft.
‘Wie ben jij eigenlijk?’ vraagt ze op de man af.’

Leesvoorschrift

Zorg ervoor dat het lentezonnetje door de ramen naar binnen schijnt en zoek een goed plekje op de bank. Schenk jezelf een glaasje wijn in en geniet van dit boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

410 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.