Recensie: Peter J.L.M. Bernink – Onder schuilnaam

Recensie: Peter J.L.M. Bernink – Onder schuilnaam


Op een afgelegen parkeerplaats wordt in de koffer van een dure auto het lijk van een vrouw gevonden. Ze werd gewurgd, ze ligt op haar rug met de handen gevouwen, haar ogen zijn opvallend ver opengesperd. De politie vindt geen enkel spoor van de dader.
Koch, neuroloog en tijdelijk assistent van de politie, wordt ingeschakeld omdat hij in het verleden al bewees een uitstekend speurder te zijn. Hij ontdekt een link met twee eerdere moorden. Het is nog steeds zaak om de dader te vinden. De moordenaar slaagt erin om onder de radar van de politie te blijven. En zelfs als de speurders er zeker van zijn wie de moordenaar is, blijkt het haast onmogelijk om dit ook staalhard te maken.

ISBN: 9789493245655 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 400 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Onder schuilnaam is een matig verhaal met weinig spannende momenten.’

Hoofdpersonages

*****

Bert Koch is neuroloog en geneesmiddelenonderzoeker. Hij hielp de politie in het verleden al bij het oplossen van moeilijke zaken. Hierbij maakt hij soms gebruik van nogal onorthodoxe opsporingsmethoden, wat hem niet altijd in dank afgenomen wordt. Ook nu, bij het onderzoek naar de moord op een vrouw, doet de politie beroep op hem. Dit verloopt, door interne strubbelingen tussen verschillende politiekorpsen, niet van een leien dakje.
— Marita

Sfeer

*****

Aanvankelijk komt het verhaal in Onder schuilnaam goed op gang, maar na een tijdje wordt het nogal langdradig uitgesponnen. De aandacht van het eigenlijke plot, de moord op een paar vrouwen, wordt soms ondergeschikt gemaakt aan het verhaal over het machtsspel tussen de verschillende politiekorpsen. Dit doet afbraak aan het tempo van het verhaal.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Peter J.L.M. Bernink heeft Onder schuilnaam op een duidelijke en logische manier opgebouwd. Soms komt de toon van het boek nogal zakelijk over, wat het minder aangenaam maakt om te lezen.
Er wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen dingen die zich in het verleden afspeelden en hetgeen nu gebeurt. Dit vermijdt verwarring in het verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘Lydia gruwde bij de gedachte. ‘Wat wil je daaraan doen?’
‘Ik ga Dinah vragen het complete dossier, alle stukken, alle bewijzen, alles wat met de zaak te maken heeft en wat we nog niet hebben, op te sporen. Als Dinah het idee heeft dat er toch nog wat ontbreekt, zal ik haar desnoods vragen het illegaal te doen.’ Koch stopte. ‘Sorry, dit hoor jij niet te horen.’
Lydia keek hem aan. ‘Ik vroeg het zelf, maar je bent op tijd gestopt Bert Koch, ik begon me al onrustig te voelen.’
‘Ik wilde je nog wat vragen, maar ik weet dat het niet kan.’
‘Kijk Bert, of je houdt je mond dicht of je komt ermee voor de draad. Zeg het maar.’
Koch realiseerde zich dat Lydia zwaar in de problemen kon komen als ze hierin meeging.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige en koude winterdag naast een haardvuur met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

400 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.