Recensie: Rachael Lippincott – Bucketlist vol geluk

Recensie: Rachael Lippincott – Bucketlist vol geluk


Emily en haar moeder hadden altijd geluk. Iedere maand pakten ze hun gelukskwartje, kozen bingokaart 505 en domineerden samen de competitieve bingoavond in hun kleine dorpje Huckabee.
Maar het geluk van Emily’s moeder eindigde drie jaar geleden toen ze bezweek aan kanker en sindsdien staat Emily’s wereld op zijn kop. Ze krijgt slaande ruzie met haar vriendje Matt en haar vader zet het huis waarin ze is opgegroeid (inclusief haar moeders spullen) te koop. Blake, de dochter van haar vaders beste vriend, is de enige met wie ze nog kan praten.
Maar dan vindt Emily de lijst: haar moeders bucketlist van de zomer voor haar eindexamen. Wanneer Blake oppert dat Emily de lijst moet afwerken als een challenge, gaan de twee op reis om alle punten af te vinken. Emily voelt niet alleen de band met haar moeder sterker worden, maar onverwacht ook die met Blake. Opeens moet Emily een geheime kant van zichzelf accepteren die ze nooit heeft kunnen delen met de persoon die haar het beste kende.

ISBN: 9789021488004 – Singel Uitgeverijen – Aantal pagina’s: 276 – Young adult


*****

5 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi boek over het accepteren van het verlies van een geliefde en het uitvinden van wie je écht bent.’

Hoofdpersonages

*****

Emily verloor drie jaar geleden haar moeder en daarmee haar bruisende persoonlijkheid. Van een wildebras die altijd in was voor kattenkwaad is ze veranderd in een bezorgd en teruggetrokken persoon. Emily heeft flinke ruzie met haar ex Matt, en daardoor automatisch ook met de rest van hun vriendengroep. Alleen Keira heeft haar kant heeft gekozen, maar die is nu op zomerkamp, waardoor Emily zich erg eenzaam voelt. Maar dan vindt ze de bucketlist van haar moeder toen die in haar examenjaar zat. Samen met Blake – de dochter van haar vaders beste vriend die net weer in het dorp is komen wonen – gaat ze de bucketlist afwerken en ontdekt ze meer over haar moeder én zichzelf dan ze van tevoren had kunnen denken.
— Ies

Sfeer

*****

Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat Emily meer voor Blake voelt dan alleen vriendschap. Het duurt alleen even voordat ze dat aan zichzelf durft toe te geven. Hierdoor vond ik het boek met momenten wat in herhaling vallen. Ja, we weten dat Blake heel knap is en dat je stapelverliefd op haar bent, doe er dan ook iets mee. Verder is het boek een aangename afwisseling van grappige, verdrietige, spannende en ongemakkelijke momenten.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Bucketlist vol geluk is het solodebuut van Rachael Lippincott en wat mij betreft mag ze nog een hele hoop boeken schrijven. Het leest heel vlot, je vliegt door het boek. Er wordt niet zozeer gewerkt met cliffhangers, maar toch eindigt elk hoofdstuk zo dat je door wil lezen.
— Ies

Passage uit het boek

‘Blake bekogelt de jongens met de papperige appels om ze af te leiden, terwijl ik een sprintje trek naar de laagste tak. Mijn oog valt op een volmaakt ronde, volmaakt rode appel, en ik ren ernaartoe, terwijl om me heen stukken appel in het rond vliegen en mensen vol afgrijzen kijken naar het tafereel dat zich ontvouwt. Op het moment dat ik mijn vingers om de appel vouw en hem lostrek, voel ik dat er een hand om mijn andere arm wordt geslagen. Ik draai me om en zie Aaron George. We maken oogcontact. En dan raakt een rotte appel hem recht in zijn gezicht. Zijn mond valt verrast open, ik wring me los en ren in de richting van Blake.’

Leesvoorschrift

Lees Bucketlist vol geluk in je zomervakantie, misschien wel de laatste zomervakantie voor je examenjaar. Zorg voor een lekkere drankje en wat knabbeltjes bij de hand, zodat je je kunt verliezen in dit boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

276 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.