Recensie: Robinne Lee – The idea of you

Recensie: Robinne Lee – The idea of you


Voor de media is Hayes Campbell de ster van een waanzinnig populaire Britse boyband. Voor zijn fans is hij de ondeugende en sexy frontman wiens kuiltjes en extravagante kledingstijl hen gek maken. Voor Solène Marchard is hij gewoon een knap gezicht op de poster in de kamer van haar puberdochter. Tot een toevallige ontmoeting hen samenbrengt. De aantrekkingskracht is enorm, de chemie elektrisch. De affaire is Solènes geheim, maar voor hoelang?

ISBN: 9789046831991– Oceaan – Aantal pagina’s: 412 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In The idea of you is de liefde een spel tussen ratio en emotie.’

Hoofdpersonages

*****

Solène Marchard is veertig jaar en runt samen met haar beste vriendin een kunstatelier. Haar puberdochter Isabelle verbindt haar nog met haar ex-man Daniel. Isabelle is helemaal verzot op de boyband August Moon en wanneer ze dan samen met haar vriendinnen en Solène naar een concert gaat, kan ze haar geluk niet op. Hier ontmoet Solène een bandlid, Hayes. Hayes is onder de indruk van Solène en hij vraagt haar mee uit. Solène stemt in, mits het alleen bij een lunch blijft. De belofte kunnen ze beiden niet waarmaken, want de vonk slaat overduidelijk over. Hun liefde wordt op de proef gesteld omdat Hayes beroemd is én zij een leeftijdsverschil van twintig jaar hebben.
— Kaylee

Sfeer

*****

Vanaf het eerste moment is het duidelijk dat Solène en Hayes een affaire krijgen. Het verhaal gaat in een razend tempo en hiermee ook hun avontuur. Seks is een terugkerend onderwerp tussen Solène en Hayes en Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek soms wat vulgair vind.
Ondanks bovenstaande laat het verhaal wel zien hoe het is om erg bekend te zijn en wat het kan betekenen voor je leven. Solène ervaart de negatieve aspecten van beroemdheid en is hierdoor in tweestrijd of de liefde van Hayes het haar allemaal waard is.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal kent een behoorlijk tempo en er gebeurt veel tussen Hayes en Solène. Toch leest het verhaal gemakkelijk weg en leent het zich uitstekend voor een ontspannend leesmoment.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘‘Ik kon het niet laten om te lachen.
‘Ik kan je niet eens fatsoenlijk in de maling nemen.’ Hij rolde boven op me. ‘Je hebt me volledig van mijn stuk gebracht.’
‘Ik ken je te goed.’
‘Nu al? Dat is verrassend snel gegaan.’
‘Niet verliefd op me worden, Hayes Campbell.’
‘Ik word niet verliefd op je. Ik ben een rockster. Daar doen wij niet aan.’
‘Je zit in een boyband.’ Ik glimlachte en speelde met zijn haar. Zijn ogen werden groter en zijn mond vormde een perfecte o. Ik dacht dat hij me terecht zou wijzen, maar hij hield zichzelf tegen terwijl er een ondeugende glimlach op zijn gezicht verscheen. ‘Nou,’ zei hij, ‘dan gaan alle remmen los.’’

Leesvoorschrift

Je favoriete muziek staat zachtjes op (misschien wel van je favoriete boyband) terwijl je dit boek leest. Zorg voor iets te drinken en wat te knabbelen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

412 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.