Recensie: Roger Steffens – Bob Marley

Recensie: Roger Steffens – Bob Marley


Bob Marley laat The King of Reggae zien zoals hij werkelijk was, door de ogen van mensen die hem het best kenden. Auteur Roger Steffens legde in veertig jaar ’s werelds grootste reggae-archief aan, met daarin talloze intieme interviews met Marley zelf, zijn familie, vrienden en bandleden. In deze biografie vertellen ze samen Marley’s verhaal.

ISBN: 9789401607469 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 448 – Biografie


*****

3 van de 5 sterren — Heline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Onder de indruk van het immense archief- en interviewwerk, teleurgesteld in de leesbaarheid.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Uiteraard zijn er meer biografieën verschenen over Bob Marley, zo’n 50 in totaal. Toch onderscheidt dit exemplaar zich door een unieke samenstelling van nooit verschenen (foto)materiaal over het leven van Bob Marley. Roger Steffens laat de King of Reggae zien zoals hij werkelijk was, door de ogen van de mensen die hem het best kenden. Hij legde in veertig jaar tijd ’s werelds grootste reggae-archief aan, met daarin talloze intieme interviews met Marley zelf, zijn familie, vrienden en bandleden. De meest dramatische momenten van Marley’s leven wordt belicht. Onthullend en origineel!

— Heline

Schrijfstijl

*****

Het boek is vormgegeven door middel van een “samenvatting” van de talloze interviews die Roger Steffens heeft gevoerd van mensen uit de omgeving van Bob Marley. Deze zijn vervolgens ondergebracht in thema’s. Deze manier van presenteren doet wat mij betreft enorm af aan de leesbaarheid. Mijns inziens mist er ten eerste een introductie van de mensen die hij heeft geïnterviewd: als je niet weet wie er aan het woord is, kan je zijn of haar verhaal niet in perspectief plaatsen. Daarnaast mist er per thema een introductie over de geschiedenis van die periode.

Ik verwacht overigens dat als je de geschiedenis rondom Bob Marley al goed kent, is dit een absolute aanrader. Als je nog wat minder weet over de King of Reggae, is het soms lastig bepaalde episodes uit zijn leven te plaatsen.

— Heline

Passage uit het boek

[Over de vroege jeugd van Bob Marley]Cedella Booker: Bob was ongeveer vijf toen hij naar Kingston ging. Hij kwam nog geen twee jaar later terug. Toen mevrouw Simpson hem vroeg haar hand te lezen, zei hij: ‘Ik doe niet meer aan handlezen, ik zing nu.’
Roger Steffens: Neville O’Reilly Livingston, later beter bekend als Bunny Wailer, was de medeoprichter van The Wailers. Hij leerde Bob kennen toen ze nog jong waren.
Bunny Wailer: Ik was ongeveer negen [in 1957] toen ik met mijn vader in Nine Mile kwam wonen, waar ik Bob ontmoette.

Voor wie is dit boek?

Het boek is mijns inziens het meest geschikt voor mensen die al een behoorlijke voorkennis hebben over het leven van Bob Marley. Voor de echte fans!
— Heline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

448 pagina’s
dikke-pil

Ga jij dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.