Recensie: Romke van de Kaa & Paul Geerts – De tuinscheurkalender 2023

Recensie: Romke van de Kaa & Paul Geerts – De tuinscheurkalender 2023


Tuingoeroes Romke van de Kaa en Paul Geerts staan als altijd weer garant voor betrouwbare tips die gretig worden gebruikt door iedere tuinliefhebber: van toegewijde tuinier tot beginnende balkonbezitter.

Daarnaast bevat De tuinscheurkalender prachtige tuingedichten, smakelijke recepten en allerhande wetenswaardigheden over bloemen en planten, en natuurlijk over werken in de tuin. Kortom, boordevol betrouwbare tips, wetenswaardigheden, recepten en gedichten voor iedere tuinliefhebber.

ISBN: 9789045046068 – Atlas Contact – Aantal pagina’s: 365 – Scheurkalender


*****

5 van de 5 sterren – Hans


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het is elke dag een plezier om te zien wat er nu weer op de kalender staat.’

Thema’s

*****

De scheurkalender is gericht op de tuinliefhebber en heeft dus ook als thema tuingerelateerde weetjes en informatie. Dit varieert van anekdotes tot tuingedichten en van recepten tot informatie over wanneer je iets moet planten.
— Hans

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van de kalender is lekker vlot, daardoor kan je snel de pagina van de dag lezen voordat je verder gaat met de rest van je dag. De stijl is lekker luchtig met een goede dosis humor, waardoor de kalender voor eigenlijk bijna iedereen toegankelijk is.
— Hans

Passage uit het boek

‘Veel tuinboeken en tuinprogramma’s suggereren dat een tuin in een paar weken of zelfs dagen ‘af’ en ‘klaar’ kan zijn. Dat is misschien mogelijk, maar het kost veel geld. Je kunt het tuincentrum ook links laten liggen. Ga daar maar heen voor kerstballen en engelenhaar. Want vaste planten en zelfs struiken en bomen hoef je helemaal niet te kopen. Je kunt ze zelf zaaien. Het kost tijd om je eigen beukenhaag op te kweken uit beukennootjes, maar lastig is het niet. En jonge beukjes groeien sneller dan je denkt. Ook exclusieve struiken, zoals toverhazelaars en camelia’s, zijn gemakkelijk uit zaad op te kweken.’

Leesvoorschrift

Je kan de scheurkalender het beste op een plek hangen waar je elke dag langskomt, zodat je niet vergeet een pagina af te scheuren en te lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

365 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.