Recensie: Stichting Oma’s soep – Oma’s klassiekers
In Oma’s klassiekers delen de leukste oma’s (en enkele culinaire opa’s) hun beste recepten en vertellen ze de persoonlijke verhalen die achter hun favoriete klassiekers schuilgaan. Sommige klassiekers zijn al jaren onveranderd, andere hebben juist een moderne twist gekregen. Maak oma Maggy’s heerlijke Gelderse omelet of duik de keuken in om de superlekkere boterkoek van oma Froukje op tafel te toveren. Bereid de heerlijke garnalencocktail van oma Adrie als voorgerecht, serveer romige aardappelpuree bij de gevulde varkenshaas van opa Hans en sluit af met oma Clara’s smakelijke stoofpeertjes met vanille-ijs. Voor ieder moment op de dag is er wel een klassieker om op tafel te zetten. Met de trucs en tips van deze oma’s en opa’s kun je je nostalgische hart ophalen en zet je gegarandeerd een overheerlijk gerecht op tafel!
ISBN: 9789023017158 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek
5 van de 5 sterren — Frederique
Recensie in één zin
‘In Oma’s klassiekers staan veel recepten met bijzondere kooktechnieken die van generatie op generatie worden doorgegeven om de lekkerste gerechten op tafel te zetten.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Er staan veel verschillende gerechten in Oma’s klassiekers waardoor het lastig is om te kiezen welk gerecht je wil maken en nóg moeilijker om een favoriet te kiezen. De griesmeelpudding met aardbeiensaus van oma Anny is heerlijk en zeker niet moeilijk, plus het ziet er prachtig uit als je een puddingvorm gebruikt. De shepherd’s pie van oma Tina was verassend en echt helemaal perfect voor de herfst. Daarnaast was de hopjesvla van oma Loes misschien een iets grotere uitdaging, maar het resultaat mocht er zijn. En de gevulde eitjes van oma Edith mogen ook zeker niet ontbreken op een verjaardag, de piccalilly en de mosterd geven dit recept een heel bijzondere smaak. Om je vingers bij af te likken! Er zijn ook nog recepten die ik nog niet heb uitgeprobeerd maar die zeker op het kooklijstje staan, zoals het toetje jan-in-de-zak van opa Nieuwenhuis en de gevulde varkenshaas van opa Hans.
— Frederique
Instructies
De instructies van de recepten zijn duidelijk en goed te volgen, soms had de omschrijving misschien iets uitgebreider gekund. Er staan wat ingewikkeldere recepten in, maar ook gewoon recepten die prima als basis kunnen dienen met jouw eigen toevoegingen. Je kan echt alle kanten op. Naast de recepten staan in Oma’s klassiekers ook allerlei persoonlijke verhalen in van de oma’s en opa’s over de recepten.
— Frederique
Voor wie is dit boek?
Oma’s klassiekers is voor iedereen die graag een beetje nostalgisch wil eten of zich afvraagt hoe je nu precies die klassiekers van oma (of opa) maakt. Je hoeft niet een chef te zijn om met dit boek te koken, het is een kookboek voor zowel de beginnende als voor de iets meer ervaren kok.
— Frederique
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?
Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen