Recensie: Stichting Oma’s Soep – Oma’s bakboek

Recensie: Stichting Oma’s Soep – Oma’s bakboek


In Oma’s bakboek delen de leukste oma’s (en enkele culinaire opa’s) hun beste bakrecepten en vertellen ze de persoonlijke verhalen die achter hun heerlijke zoete traktaties schuilgaan. Leer al het lekkers maken dat oma je bij de koffie voorschotelt. Waan je aan oma’s koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen. Of ga voor klassiek met een twist met bastogne-boterkoek of maanzaad-frambozenkwarktaart. Laat je verrassen door recepten van wereldse oma’s en probeer Catalaanse xuixos – gefrituurde broodjes gevuld met room – of Surinaamse eksi-koekoe. Van de overheerlijke slagroomtaart van oma Edith tot de smaakvolle espresso-marmercake van oma Lucy – met de recepten van Oma’s bakboek kun je voor elke gelegenheid iets lekkers op tafel zetten.

ISBN: 9789023017387 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In dit vierde boek van Stichting Oma’s Soep, Oma’s bakboek, kun je helemaal losgaan met 50 uiteenlopende en heerlijke bakrecepten waar je je vingers bij aflikt.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Oma’s bakboek staat boordevol bakrecepten met uiteenlopende smaken en moeilijkheidsgraden, eigenlijk wil je meteen alles uitproberen. Het is dan ook lastig om echt één favoriet uit te kiezen. De klassieke appeltaart (van oma Boema) was heerlijk, maar duurde iets langer om te maken door de rusttijd van het deeg. De kletskoppen met amandelen (van oma Grootje) waren verrassend, omdat je kletskoppen met pinda’s gewend bent. Tegelijkertijd luistert de bereidingstijd in de oven heel nauw, want niet alle ovens zijn hetzelfde. Het bananenbrood (van oma Ella) was vrij stevig en compact, maar het recept had wel allerlei opties om er eigen variaties aan toe te voegen.
— Frederique

Instructies

*****

De instructies van de recepten zijn makkelijk te volgen, misschien dat her en der een extra stap uitleg fijn was geweest. Er zijn makkelijke en moeilijkere recepten dus je kunt zelf kiezen waar je voor gaat: klein gebak, koekjes, taart of speciaal deeg. Naast de recepten staan er ook allerlei persoonlijke verhalen in van de oma’s en opa’s over de recepten.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Oma’s bakboek is voor de bakliefhebber en voor iedereen die gek is op oma’s (of opa’s) gebak. Je hoeft geen keukenprins- of prinses te zijn om met dit boek uit de voeten te kunnen, er staan ook makkelijke recepten in. Zorg wel dat je een oven hebt om in te bakken.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.