Recensie: Rudy Baeten – De late erfenis

Recensie: Rudy Baeten – De late erfenis


Julian D’Hautcourt is een rechercheur op rust. Als hij een geheimzinnige koker vindt, die verborgen werd in een oude tractor, wordt zijn nieuwsgierigheid gewekt. Bij de koker is een brief gevoegd die vermeld dat de koker alleen geopend kan worden met behulp van vier tandwieltjes uit vier verschillende klokken. De koker behoort toe aan een Joodse familie Meijer die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook in de boerderij waar de tractor stond.

Julian start een zoektocht naar de vier tandwieltjes. Als blijkt dat hij niet de enige is die interesse heeft voor de inhoud van de koker wordt zijn speurtocht gevaarlijker dan hij bij aanvang kon vermoeden.

ISBN: 9789464507737 – Uitgeverij boekscout Soest – Aantal pagina’s: 204 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De late erfenis is een spannend en origineel verhaal.’

Hoofdpersonages

*****

Julian D’Hautcourt is een gepensioneerd rechercheur. Tijdens een wandeling komt hij toevallig terecht op een oude boerderij waar hij een tractor vindt. Een koker, die in de tractor gevonden wordt door zijn vriend Walter, brengt hem op het spoor van een verborgen schat.
Hij moet vier verschillende tandwieltjes opsporen die in vier verschillende klokken verborgen zitten. Bij het begin van zijn speurtocht ontmoet hij Mirca. Zij helpt hem en reist met hem mee om de tandwieltjes te vinden. Julian vertrouwt Mirca volledig en wordt halsoverkop verliefd op haar.
— Marita

Sfeer

*****

De late erfenis van Rudy Baeten is een boek dat zich heel vlot laat lezen. Er zitten een aantal verrassende wendingen in het verhaal waardoor je verder wil blijven lezen. Het is een spannend boek met een onverwacht einde.
De late erfenis voert je mee naar een aantal Europese landen en naar Zuid-Afrika. Als je het boek leest waan je je echt op die plaatsen door de accurate beschrijvingen van de omgeving.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Rudy Baeten in De late erfenis is direct en duidelijk. Het verhaal gaat in een gepast tempo vooruit. De veelal gedetailleerde beschrijvingen van de omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt geven een meerwaarde aan het verhaal. Het voelt alsof de schrijver deze plaatsen zelf bezocht.
— Marita

Passage uit het boek

‘Er was weinig verkeer op de Antwerpse ring waardoor ze voorliepen op de reistijd voor een tweedaags verblijf in Nederland. In een ruk sloeg Julian zijn stuur om en reed de snelwegparking op.
“Wat scheelt er?” vroeg Mirca.
“Mijn buikgevoel zegt me dat iets niet in orde is,” knorde hij en parkeerde de wagen. Mirca keek hem onderzoekend aan toen hij alle wielkasten van zijn Peugeot controleerde en vervolgens neerknielde om de onderkant te inspecteren.
“Had ik het niet gedacht,” riep hij onthutst. “Een track and trace. Verdomme, ze zijn ook niet van gisteren!”
“Het is niet te geloven,” jammerde Mirca terwijl ze het toestelletje onderzocht. “Ik weet niet waartoe het hele gedoe zal leiden, één zaak is zeker: goed is het niet.”

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een warme herfstdag, op een zonnig plekje met een tasje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

204 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.