Recensie: Tracey Turner & Andrew Wightman – Ontploffende kevers & opblaasbare vissen

Recensie: Tracey Turner & Andrew Wightman – Ontploffende kevers & opblaasbare vissen


Ontdek de wonderlijke dierenwereld van Sam Siebel. Sam Siebel heeft twee wandelende takken (Takkie en Jakkie), een hamster (Letty) en een goudvis die luistert naar de naam Bob. Hij is helemaal gek op rare feitjes, vooral als die over dieren gaan. Hij kan zelf het beste over zijn boek vertellen: Ik heet Sam Siebel en ik hou van allerlei feiten.
Zoals: – Landpissebedden pissen niet – in plaats daarvan waait er een stinkend gas uit hun schild.
– Er is een dier dat zijn maag zo ver kan uitrekken, dat hij dingen kan inslikken die twee keer zo groot zijn als hijzelf.
– Best veel dieren eten hun eigen poep (en je zult er een paar leren kennen).
– Bombardeerkevers kunnen hun kont gebruiken als een soort giftig waterpistool.
– Sommige vissen kunnen zich opblazen tot stekelige ballonnen.
Hij neemt je mee op een vrolijke, verrassende en soms walgelijke reis door een wonderlijke dierenwereld. Waarschuwing: Als je snel bang bent, kun je maar beter een kussen vasthouden of iets om je achter te verstoppen.

ISBN: 9789047714057 – Uitgeverij Lemniscaat- Aantal pagina’s: 96 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een uniek boek over een jongen die dol is op gekke dierenfeitjes.’

Verhaallijn

*****

Ontploffende kevers & opblaasbare vissen begint met het voorstellen van Sam Siebel, de schrijver van dit boek. Hij stelt zich alleen voor door middel van tekst, er is geen illustratie van hem opgenomen in dit boek. Vervolgens stelt Sam zijn dieren aan je voor. Deze zijn wel voorzien van een illustratie. Wanneer je de eerste pagina van dit boek hebt gezien, weet je direct hoe de rest van dit boek eruitziet. Rijkelijk geïllustreerd en veel verschillende lettertypen en stijlen. Dit maakt het boek erg speels en het zorgt er ook voor dat het lijkt alsof Sam dit verhaal speciaal voor jou heeft geschreven.
Enig nadeel is dat het boek hierdoor niet altijd heel duidelijk is.

In Ontploffende kevers & opblaasbare vissen lees je het avontuur van één van de wandelende takken van Sam. Dit avontuur is zo opgeschreven, dat je tussendoor ook nog allerlei feitjes over verschillende dieren leert.
Wat ik opvallend en sterk vind aan Ontploffende kevers & opblaasbare vissen is de overgang van het ene dier naar het andere dier. Er is enorm goed nagedacht over de bruggetjes die gemaakt kunnen worden om te wisselen tussen de vele dieren die zijn opgenomen in dit boek.
Tot slot kun je achter in het boek een inhoudsopgave vinden om direct te bladeren naar het feitje van het dier dat je op dat moment wil lezen.
— Eline

Illustraties

*****

Zoals al eerder vermeld, is Ontploffende kevers & opblaasbare vissen een heel rijk geïllustreerd boek. Er zijn vele, kleine illustraties bij elk dier opgenomen waardoor je als lezer een goed beeld krijgt van het desbetreffende dier. Wat ik persoonlijk jammer vind, is de kleurkeuze van de illustraties. Deze zijn zwart, grijs en dezelfde groene kleur als de kaft. Deze groene kleur maakt het boek wat mij betreft wat minder mooi.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Mijn broer Joe houdt niet zo van insecten. In ieder geval niet zoveel als ik. (Maar dat geldt waarschijnlijk voor de meeste mensen.) Hij vindt mij een beetje raar omdat ik ze als huisdier in mijn slaapkamer houd. Maar ik denk niet dat huisdieren per se haren hoeven te hebben. En Takkie en Jakkie zijn schattig wat hij ook zegt.

Er zijn trouwens wel insecten die echt raar zijn…

Kijk hier maar eens naar.
Ik presenteer…

De Braziliaanse Bochelcicade.’

Voor wie is het boek?

Ontploffende kevers & opblaasbare vissen is geschikt voor alle dierenliefhebbers vanaf tien jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.