Recensie: Sarah J. Maas – Crescent City 1 – Huis van aarde & bloed

Recensie: Sarah J. Maas – Crescent City 1 – Huis van aarde & bloed


Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
Bryce Quinlan – half mens, half Fae – geniet samen met haar vrienden volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen zet meer in beweging dan ze lief is.

ISBN: 9789022589403 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 936 – Fantasy


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bruisende fantasy die je de realiteit laat vergeten.’

Hoofdpersonages

*****

Bryce is een jonge vrouw die als assistente werkt in een antiekwinkel. In haar vrije tijd feest ze er gerust op los en is ze er ook niet vies van om haar lichaam minstens één keer per week vol te gooien met drank en drugs. Totdat een gruwelijke moord haar wereld compleet laat instorten. Twee jaar lang focust ze haar volledig op haar werk en doet ze verder niks meer. Totdat er nog meer moorden plaatsvinden die in verband staan met die ene moord van twee jaar terug. Ze wordt gevraagd om te helpen met het oplossen van de moorden.

Danika is een wolfwisselaar en de leider van de Duivelsroede. Ondanks haar nog jonge leeftijd wordt er nu al beweerd dat zij later de wolvenleider gaat worden. Wat betekent dat het een generatie overslaat, want haar moeder is de eerste in lijn van opvolging. Danika is de beste vriendin van Bryce en misschien zelfs wel een nog groter feestbeest!

Hunt is een malakim (engel) en is de privé huurmoordenaar van aartsengel Micah. Dit is hij niet uit vrije wil, maar dat moet hij omdat hij een slaaf is. Wegens een mislukte opstand van eeuwen terug zijn alle betrokken engelen tot slaaf gemaakt. Hij wordt uitgekozen om samen met Bryce de moorden op te lossen.

Ruhn is de onwettige halfbroer van Bryce. Daarmee is hij een volbloed Fae en de zoon van de Herfstkoning. Het is een groot geheim dat hij en Bryce broer en zus zijn. Ruhn is het Sterrenkind, maar er gaan geruchten rond dat hij niet zoveel krachten heeft als het vorige Sterrenkind. Het Sterrenkind heeft namelijk bepaalde Sterrenkrachten. Ondanks zijn moeizame relatie met Bryce wil hij haar koste wat kost beschermen. Mede daardoor wordt hij betrokken in de zaak om de moorden op te lossen.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer is simpel gezegd, magisch. Je wordt compleet opgezogen in het realistisch beschreven Crescent City. Het huis van aarde & bloed beschikt over de juiste hoeveelheid romantiek, spanning en komedie. Één ding is namelijk zeker, Bryce is een hilarisch karakter.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De eerste honderd bladzijden gebeurt er nog niet zoveel. Je leert de personages kennen, hun verstandhoudingen en je leert Crescent City kennen. Eigenlijk begint de spanning echt pas vanaf dan, maar toch lees je Het huis van aarde & bloed vanaf de eerste bladzijde makkelijk weg. De schrijfstijl van Sarah J. Maas is namelijk ook al magisch. Het enige wat je wilt is meer lezen! Je kunt niet meer ophouden.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Bryce hing de canvastas om haar schouder en nam de Adderkoningin van top tot teen op. ‘Leuke outfit.’
De serpentwisselaar glimlachte en ontblootte helderwitte tanden en hoektanden die net iets te lang waren. En ook iets te spits. ‘Leuke lijfwacht.’
Bryce haalde haar schouders op toen de slangenogen Hunt aandachtig bekeken. ‘Er zit niet veel in de bovenkamer, maar alle belangrijke onderdelen doen het.’
Hunt verstijfde, maar de paarse lippen van de vrouw krulden zich om in een lachje. ‘Zo heb ik Hunt Athalar nog nooit horen omschrijven, maar ik weet zeker dat de generaal het wel kan waarderen.’
Hunt klemde zijn kaken op elkaar bij het horen van die bijna in vergetelheid geraakte titel. Ja, de Adderkoningin leefde waarschijnlijk al toen de Val plaatsvond. Ze kende Hunt niet als een van de triarii van het 33e of als Schaduw van de Dood, maar als generaal Hunt Athalar, hoofdcommandant van alle legioenen van aartsengel Shahar.’

Leesvoorschrift

Lees Het huis van aarde & bloed in het weekend of in de vakantie. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg tijd hebt en alles bij de hand hebt. Een glaasje drinken en wat te eten.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

936 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.