Recensie: Sarah J. Maas – Crescent City 2 – Huis van lucht & adem

Recensie: Sarah J. Maas – Crescent City 2 – Huis van lucht & adem


Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun levens weer op te pakken. Ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker, ze moeten erachter komen wat de toekomst hun zal brengen.
De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid?

ISBN: 9789022589694 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 989 – Fantasy


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het tweede deel van de Crescent City reeks zal aan al je verwachtingen voldoen.’

Hoofdpersonages

*****

Bryce heeft haar leven eindelijk weer wat op de rit na de gebeurtenissen uit het vorige deel. Het is nu tijd om erachter te komen wat de toekomst haar te bieden heeft. Bovendien heeft ze de Asteri beloofd om zich rustig te houden.
Het kan alleen nooit lang rustig blijven in Bryce haar leven, want ze raakt betrokken bij de plannen van de Rebellen. Ze wil een gevlucht mensenjongentje vinden. En is tegen haar wil in verloofd met een Fae Kroonprins van een andere stad.

Hunt is nu een vrije Engel, maar blijft toch werken voor het 33e legioen dat nu onder leiding staat van Aartsengel Celestina. Hij en Bryce zijn samen aan uitzoeken wat ze voor elkaar voelen en hoe ze nu verder willen. Maar dan is Bryce ineens verloofd met kroonprins Cormac en raakt hij opnieuw betrokken bij een opstand dankzij de Rebellen.

Ruhn heeft geaccepteerd dat hij niet het enige Sterrenkind is en dat hij deze titel zal moeten delen met zijn halfzusje Bryce. Hij doet er nog steeds alles aan om zijn vader, de Herfstkoning, dwars te zitten. Als hij de kans krijgt om met de Rebellen samen te werken grijpt hij deze meteen aan.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer is en blijft ontzettend magisch. Zodra je Huis van aarde & lucht in je handen hebt voel je de magie door je lichaam heen stromen. Het is natuurlijk fantasy, maar alles voelt zo realistisch aan. Het klopt allemaal perfect.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Tijdens de eerste bladzijden ontmoet je de personages opnieuw en kom je erachter wat er gebeurd is na Huis van aarde & bloed. Je wordt voorbereid op wat er gaat komen. Je krijgt even een kijkje in het rustige leven van de personages, voordat dit weer compleet overhoop wordt gegooid. Zodra de spanning weer is toegenomen is er geen ontkomen meer aan. Huis van lucht & adem moet je gaan uitlezen. De spanning, romantiek en humor is in perfecte balans.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Bryce negeerde de mannen met hun haantjesgedrag, haalde haar telefoon tevoorschijn en toetste een nummer in. Jesiba nam vrijwel meteen op. ‘Wat wil je?’
Bryce glimlachte. Hunt draaide zich half naar haar om toen hij de stem van de tovenares opving. ‘Heb je nog ergens Dodenmarken liggen?’
‘Dat meen je niet,’ siste Hunt, maar Bryce schonk geen aandacht aan hem.
‘Misschien,’ antwoordde Jesiba. ‘Ga je op reis, Quinlan?’
‘Ik heb gehoord dat het Knekelkwartier heel mooi moet zijn in deze tijd van het jaar.’
Jesiba grinnikte, een golvend, zwoel geluid. ‘Je bent af en toe erg grappig.’ Stilte. ‘Ditmaal zul je er wel voor moeten betalen.’
‘Stuur de rekening maar naar mijn broer.’ Ruhn zou helemaal flippen, maar dat overleefde hij wel.
Er klonk weer zacht gegrinnik. ‘Ik heb er maar twee. En ik kan ze je pas morgenochtend bezorgen.’
‘Geen enkel probleem. Dank je.’’

Leesvoorschrift

Lees Huis van lucht & adem als je zeeën van tijd hebt, want deze dikke pil moet uit. Je zult de tijd compleet vergeten dus zorg dat je een lege agenda hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

989 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.