Recensie: Sofia Lundberg – Een vraagteken is een half hart

Recensie: Sofia Lundberg – Een vraagteken is een half hart


De Zweedse Elin Boals is een succesvolle fotografe in New York. Toch is ze voor velen mysterieus en vertelt ze weinig over haar verleden. Zelfs haar man en dochter kennen haar niet echt. Elin leeft in haar eigen wereld. Een wereld die eigenlijk alleen maar om werken draait. Als ze onverwacht een brief vanuit haar geboorte-eiland Gotland ontvangt, wordt ze overvallen door herinneringen aan haar jeugd. Ze schaamt zich voor haar daden, die maakten dat ze vluchtte en nooit meer terug keerde. Maar als ze echt geluk wil vinden moet ze terugkeren naar de plek die ze ooit verliet…

ISBN:  9789026341670  – Uitgeverij Ambo Anthos – Aantal pagina’s: 392 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Mabel


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bijzonder verhaal over schaamte, schuld en familiebanden’

Hoofdpersonages

*****

 

De hoofdpersoon van Een vraagteken is een half hart is Elin. Elin heeft een erg moeilijke jeugd gehad, maar nu heeft ze eigenlijk alles wat haar hartje begeert. Een leuke man, een dochter Alice, een succesvolle carrière en een mooi huis. Toch kan ze er niet echt van genieten en verschuilt ze zich achter de camera. Dit zorgt ervoor dat de relatie met haar man en dochter verslechtert.

— Mabel

Sfeer

*****

 

De sfeer in het boek is mysterieus. Je komt met elk hoofdstuk meer te weten over Elin en haar verleden. Desalniettemin vond ik de spanning niet om te snijden door het tempo van het verhaal.
— Mabel

Schrijfstijl

*****

 

In het begin van Een vraagteken is een half hart moest ik heel erg wennen aan de snelheid van het verhaal. Het duurt namelijk even voordat het echt op gang komt. Op ongeveer de helft kwam er wat meer spanning in en werd ik toch wel nieuwsgierig naar het einde. Verder is het boek makkelijk weg te lezen en maakt Lundberg gebruik van mooie, beschrijvende zinnen.
— Mabel

Passage uit het boek

‘Naast het lijstje ligt een stapel boeken. Op de rug van een ervan staat in grote letters haar naam. ELIN BOALS. Het is een verzameling portretten die ze gemaakt heeft van bekende mensen. Mooie mensen. Mooie foto’s. Waar succes en schoonheid hand in hand gaan. In mooie milieus. Sterren. Maar ook sterren kunnen doven.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest het fijnst op een zonnige, dag met een verfrissend drankje in de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

392 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.