Recensie: Stephan Pastis – Domperdorp – gevaar op een steenworp!

Recensie: Stephan Pastis – Domperdorp – gevaar op een steenworp!


Bregje Zwerver woont al haar hele leven in Domperdorp. Ze wil dolgraag op avontuur, maar haar overbezorgde vader wil daar niets van weten. Hij wil niet eens dat ze zonder paraplu naar buiten gaat. Op een dag weet Bregje er tóch tussenuit te knijpen en maakt ze kennis met Evert de Eekhoorn, Smullie Siem en andere dorpsbewoners. Algauw blijken de meeste van hen zo gek als een deur… en na een serie mysterieuze explosies keren ze zich zelfs tegen Evert de Eekhoorn! Hoe houden Bregje en haar kleine vriend zich staande in dit knotsgekke avontuur?

ISBN: 9789026157325 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 288 – Graphic Novel


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een tjokvol boek waar je je gedachten goed bij moet houden.’

Verhaallijn

*****

In Domperdorp – gevaar op een steenworp! volg je in eerste instantie het verhaal van Bregje Zwerver. Dit meisje wil dolgraag op avontuur maar dat mag niet van haar overbezorgde vader. Toch weet Bregje een manier te vinden om op avontuur te gaan. Al snel blijkt dit niet geheel zonder gevolgen te zijn en wanneer alle bijzondere inwoners van Domperdorp samen komen, ontstaat er enorm veel chaos. Weet Bregje de chaos op te lossen, voordat haar vader thuis komt?
Doordat er zoveel verschillende verhaallijnen door elkaar lopen, raakte ik zelf de draad nog weleens kwijt en moest ik regelmatig terugbladeren. Dit maakt het boek wat mij betreft wat minder sterk.
— Eline

Illustraties

*****

Domperdorp – gevaar op een steenworp! is voornamelijk in stripvorm gemaakt. Dit maakt het speels en hierdoor leest het boek makkelijk weg. Daarnaast zijn er in dit boek ook paginagrote illustraties te vinden, wat het boek een verrassende wending geeft.
Ik vind vooral de gezichtsuitdrukkingen van de inwoners van Domperdorp hilarisch. Deze zijn meestal gemaakt met kleine ogen en een grote mond. Hierdoor komen ze wat onnozel over, wat precies past bij de tekst in dit boek.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Een speciaal bericht van de ster van dit boek, Bregje Zwerver, die aan jou, de lezer, een belangrijke vraag wil stellen…
‘Zit je vaak onvrijwillig thuis? Gevangen als een rat in een kooi? Terwijl je veel liever de wereld rondzwerft? Dat heb ik nou ook. Hoi, ik ben Bregje Zwerver, oprichter van S.O.O.P. – Slachtoffers van Overbezorgde Ouders Praatgroep. Lijk je op mij, dan weet je hoe het is om een overbezorgde ouder te hebben. Bij mij is dat mijn vader, Henk Huiver, die zo bang is voor regen dat hij altijd een paraplu bij zich heeft.’

Voor wie is het boek?

Domperdorp – gevaar op een steenworp! is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar die van een humoristisch boek houden.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.