Recensie: Stephenie Meyer – Midnight sun

Recensie: Stephenie Meyer – Midnight sun


Ik had nauwelijks een paar slokken genomen uit de beker die het leven te bieden had. Nu besefte ik pas wat ik allemaal had gemist, hoeveel ik nog te leren had. Ik had nog zo veel leed voor de boeg, meer dan geluk, daar was ik van overtuigd. Maar het geluk was zo heerlijk en krachtig dat ik het mezelf nooit zou vergeven dat ik er ook maar een seconde van zou missen.

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt in  Midnight sun een nieuwe en donkere wending.

ISBN: 9789000375554 – Uitgeverij Van Goor – Aantal pagina’s: 669 – Young adult & Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het langverwachte nieuwe boek van Stephenie Meyer is net zo adembenemend als de rest van de serie!’

Hoofdpersonages

*****

Midnight sun is geschreven vanuit Edward Cullens perspectief en dat geeft een nieuwe kijk op de Twilight reeks. Als echte Twilightfan ken je de personages natuurlijk en weet je heel goed wat hun karakters zijn, totdat je Midnight sun gaat lezen! Je leert Edward nu pas echt kennen en krijgt ook veel meer te weten over zijn duistere verleden. Je leert Alice, Jasper, Rosalie, Emmet, Carlisle en Esme Cullen ook meer kennen. De duistere geheimen van de Cullen-familie komen op tafel te liggen.
Bella Swan treedt nu wat meer naar de achtergrond, doordat het boek nu niet vanuit haar perspectief is geschreven. Bella speelt nog steeds een hele grote rol in het boek, maar de hoofdrol is echt weggelegd voor Edward dit keer.
— Annechien

Sfeer

*****

Ik moest er even in komen, want het is natuurlijk een hele tijd geleden dat de Twilight-reeks uitkwam. De onzekerheid van Edward en zijn passie voor Bella worden echt fantastisch verwoord en door de mooie sfeer word je echt in het boek gezogen.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Je merkt op bepaalde punten zeker dat het een vertaald boek is, want de zinnen lopen niet altijd lekker door. Ook moest ik mezelf echt dwingen om door te lezen, want in het begin kwam er totaal geen schot in en duurde het allemaal erg lang. Ik vond het allemaal wel wat langdradig geschreven met veel te veel details, want pas op de helft van het boek kwam er wat meer actie in. Toen kon ik het boek ook niet meer wegleggen!
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ik geloof dat we het erover hadden waarom je bang was, afgezien van de voor de hand liggende redenen.’ Al had de voor de hand liggende angst die waarschijnlijk uit haar gedachten verdreven. Maar ze glimlachte opnieuw en keek weer naar mijn hand. ‘O. O, ja.’
Stilte.
‘En?’ spoorde ik haar aan.
In plaats van mij aan te kijken, begon ze met haar vinger patronen op mijn handpalm te tekenen. Ik probeerde de tekeningetjes te ontcijferen, hopend op een plaatje of misschien zelfs letters -E-D-W-A-R-D-G-A-A-L-S-J-E-B-L-I-E-F-T-W-E-G- maar ik kon er geen betekenis in ontdekken. Het waren slechts nog meer raadsels. Nog een vraag die ze nooit zou beantwoorden. Ik verdiende geen antwoorden.
Ik zuchtte. ‘Wat raak ik toch gemakkelijk gefrustreerd.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek heerlijk in de avond op de bank met een lekker drankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

669 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.