Recensie: Susanne Jansson – Winterwater

Recensie: Susanne Jansson – Winterwater


Martin en zijn vrouw Alexandra wonen met hun twee jonge kinderen, Adam en Nellie, op een afgelegen Zweeds eiland. Hun huis ligt vlak aan de kust. Als Martin op een dag alleen is met Adam, verdwijnt het kind spoorloos. Alles duidt er op dat Adam verdronken is in zee. Het voorval wordt wel heel bizar als blijkt dat er al eerder mensen verdwenen in zee. Telkens mensen die in datzelfde huis woonden, telkens op de elfde januari.
Martin raakt hierdoor nogal geobsedeerd en gaat op onderzoek uit. Hij blijft hopen dat Adam, ondanks alles wat iedereen beweert, toch nog in leven is. Is deze hoop slechts wishful thinking, of blijkt het kind inderdaad nog te leven?

ISBN: 9789403106618 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 288 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Winterwater is een spannend boek, dat je laat kennis maken met de mysterieuze gesloten gemeenschap op een klein Zweeds eiland.’

Hoofdpersonages

*****

Als Martin op zijn driejarige zoontje Adam moet passen, loopt dit fataal af. Terwijl hij aan de telefoon is, verdwijnt het kind spoorloos. Martin komt in een depressie terecht en sluit zich af van de wereld, zelfs van zijn vrouw Alexandra en zijn baby dochtertje Nellie. Maya, die als fotografe tijdelijk op het eiland verblijft, twijfelt er sterk aan dat het kind zou zijn verdronken Zij is ook degene die Martin probeert uit zijn isolement te halen. Samen ontrafelen ze uiteindelijk het mysterie rond de verdwijning van Adam.
— Marita

Sfeer

*****

Winterwater neemt je mee naar een klein Zweeds eiland, waar de bewoners een hechte gemeenschap vormen. Het is een spannend verhaal, maar reeds van in het begin vermoed je wel dat het vermiste kind, Adam, nog in leven zal zijn. Dat doet toch wel enigszins afbreuk doet aan het verhaal. De verdenkingen wijzen vanaf het begin zo overduidelijk op bepaalde personen gericht, dat het je de indruk geeft dat zij niets te maken zullen hebben met de verdwijning van het kind.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Winterwater is een boek dat je heel vlot leest. De structuur is duidelijk, wat het lezen aangenaam en gemakkelijk maakt. Susanne Jansson slaagt er in om de sfeer van het afgelegen eiland duidelijk te laten aanvoelen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Het matras op de vloer zag er gloednieuw uit. Alles zag er nieuw uit, pas ingericht, rook nieuw.
Met welk doel was dit gedaan?
Haar intuïtie had haar op het juiste spoor gezet, dacht ze. De teddybeer sprak heldere taal.
Was Adam hier geweest? Waarom was hij hier dan nu niet? Wat waren het voor mensen, die broers?
Ze ging op het matras zitten. Haar gedachten wilden niet echt komen, ze begreep dat het lastig kon worden als ze ze toeliet. Ze zouden haar niet naar een prettige plek leiden als ze ze volgde?
Niemand wist dat ze hier was.
Ze groef in haar geheugen wie ze gesproken had voor ze hierheen ging, wie haar eventueel zouden kunnen missen. Backe en zij hadden afgesproken elkaar in het weekend te zien, en nu was het woensdag.’

Leesvoorschrift

Dit boek kan je in de juiste sfeer brengen op een donkere, regenachtige zondagnamiddag, op de sofa met een koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

288 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.