Recensie: Suzanne Vermeer – Zomeravond

Recensie: Suzanne Vermeer – Zomeravond


Twaalf jaar geleden werd de zestienjarige Celeste Martens, tijdens haar vakantie, vermoord in het Franse Aubenas. Julien Fournier werd voor deze misdaad schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang. De man blijft volhouden dat hij onschuldig is.

Inmiddels heeft Julien een nieuwe advocaat Gabriel Baptiste. Deze stelt zich vragen bij het onderzoek van destijds en gelooft in de onschuld van Julien. Gabriel stelt alles in het werk om hiervoor bewijzen te vinden. Om de zaak onder de aandacht van het publiek te brengen schakelt hij Nadine Dubois in, een Franse journaliste die populaire true crime-podcasts maakt. Ook Lauren, de oudere zus van Celeste, heeft haar twijfels over de schuld van Julien en is bereid om Nadine en Gabriel te helpen om de zaak grondig te onderzoeken.

ISBN: 9789400513570 – Uitgeverij A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 318 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Zomeravond is een leuk boek dat je een paar uurtjes onbezorgde ontspanning bezorgt.’

Hoofdpersonages

*****

Gabriel Baptiste is een Franse advocaat die vooral mensen verdedigt waarvan hij vermoedt dat ze ten onrechte beschuldigd zijn. Zijn cliënt Julien Fournier werd twaalf jaar geleden veroordeeld tot levenslang voor de moord op de zestienjarige Celeste Martens. Julien blijft zijn onschuld volhouden. Omdat Gabriel gelooft in de onschuld van Julien wil hij de zaak onderzoeken. Hij contacteert Nadine Dubois. Zij is een populaire misdaadjournaliste die veel beluisterde crime-pods maakt. Gabriel wil hiermee de zaak onder de aandacht van het publiek brengen.

Lauren Martens is de oudere zus van Celeste. Nadine slaagt er in om haar ervan te overtuigen dat het helemaal niet zeker is dat de juiste man veroordeeld werd voor de moord op haar zusje. Omdat Lauren niet wil dat de moordenaar eventueel nog vrij zou rondlopen, stemt ze ermee in om Nadine en Gabriel te helpen.
— Marita

Sfeer

*****

Zomeravond is een boek dat je een aantal uurtjes aangename ontspanning bezorgt. Het is niet echt een spannend boek, maar boeiend genoeg om alsmaar verder te willen blijven lezen. Het verhaal is nogal doorzichtig, met weinig verrassende wendingen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Suzanne Vermeer schrijft op een heel duidelijke manier, zonder veel overdreven franjes. De schrijver slaagt er in om de verschillende personages zodanig te beschrijven dat je ze aardig vindt of net niet. Zomeravond is een boek dat heel aangenaam is om te lezen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Er valt niks op te pakken. Mijn zusje is dood, de dader zit achter de tralies, klaar.’
‘Is dat zo, Lauren? Door jouw reactie vraag ik me af of je het echt hebt afgesloten. Kun je verdergaan met je leven? Ik vraag me dat oprecht af. Ik denk niet dat ik het zou kunnen.’
‘Hoe kan ik je duidelijk maken dat het mij niet interesseert wat jij denkt? Ik wil dat je mij en mijn familie met rust laat. We hebben genoeg geleden.’
‘Ik ben het helemaal met je eens dat jullie genoeg hebben geleden, maar er is nog iemand die al twaalf jaar dagelijks lijdt. Zijn naam is Julien Fournier en ik heb sterke aanwijzingen dat hij onschuldig is.’
Lauren blijft abrupt staan en gaat dreigend voor Nadine staan. ‘Nu ga je te ver.’ Ze kan het niet meer opbrengen om beleefd te blijven.’

Leesvoorschrift

Een koude regenachtige lentedag, onder een warm dekentje met een tas hete soep bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

318 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.