Recensie: Suze Yalof Schwartz – Unplug

Recensie: Suze Yalof Schwartz – Unplug


Hard werken en altijd maar bereikbaar zijn zorgt voor een dagelijkse portie stress. Door regelmatig in al die drukte een meditatie van enkele minuten te doen vind je weer rust en neem je betere beslissingen.

In heldere taal vertelt Suze Yalof Schwartz hoe en waarom je de stekker eruit moet halen om op te kunnen laden. Ze rekent in Unplug af met veel misvattingen over meditatie, waaronder het idee dat je héél lang stil zou moeten zitten voordat het werkt.

Unplug is niet per se voor yogi’s en boeddhisten, maar juist voor degene die geen tijd heeft, van alles aan zijn hoofd heeft en denkt dat meditatie niet aan hem besteed is.

ISBN: 9789401303248 – Uitgeverij Altamira – Aantal pagina’s: 157 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘No-nonsense gids voor iedereen die geen tijd heeft voor meditatie, maar het toch wil doen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Een ideaal boek voor de beginnende mediteerder, maar ook vooral voor iedereen die niet veel tijd heeft (of wil besteden) aan meditatie. Het boek geeft je een korte geschiedenis van meditatie, uitgelegd waarom het goed voor je is, oplossingen voor veelvoorkomende problemen tijdens het mediteren, instructies hoe te mediteren en achter in het boek een heleboel snelle meditaties die je mee kunt doen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Suze schrijft dit boek vanuit haar eigen ervaringen en vertelt over hoe ze was vóór ze meditatie ontdekte en hoe het nu met haar gaat. Het boek leest snel en is opgedeeld in makkelijk te volgen stappen. Niet alleen de meditaties zijn snel, je bent ook lekker snel door het boek heen zodat je meteen aan de slag kunt.
— Luus

Passage uit het boek

Meditatie heeft mij en mijn leven op heel veel manieren veranderd. Ik zie nu veel beter wanneer ik gestrest ben en ik kan er meteen iets aan doen; ik laat het niet te lang doorgaan en het wordt me niet te veel. Ik was altijd al een gelukkig mens, maar nu ben ik gelukkig en dankbaar omdat ik de tijd neem om alles om me heen te waarderen. Ik ben efficiënter en productiever. Ik deed altijd al veel, alleen doe ik het nu geconcentreerder, zodat ik in kortere tijd meer gedaan krijg. Ik doe tien keer meer, maar doordat ik het nu bewust doe, is alles beter. Dingen waarbij ik me niet op mijn gemak voelde ging ik altijd uit de weg, maar nu kan ik er met gemak mee omgaan. En zelfs wanneer iets in de soep loopt ga ik erin mee, ik word niet meer kwaad. In bijna elke situatie kan ik afstand nemen van mijn automatische reactie en mindful reageren, waardoor ik een betere moeder, echtgenote en baas ben.

Voor wie is dit boek?

Heb je altijd al willen leren mediteren, maar komt het er nooit van? Of heb je er niet zoveel tijd voor? Dit boek geeft je naast een inleiding in meditatie – wat is het, waar komt het vandaan, hoe doe je het – ook een heleboel snelle meditaties van een paar minuten mee. Na het lezen van dit boek dus geen excuses meer om het niet te doen! 😉 Wil je dus wel de effecten van mediteren, maar er geen uren aan besteden in je wekelijkse programma? Dan is dit het boek wat je moet hebben!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

157 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.