Recensie: Thich Nhat Hanh – Innerlijk vuur

Recensie: Thich Nhat Hanh – Innerlijk vuur


Thich Nhat Hanh’s Innerlijk vuur staat vol met wijsheden, korte overdenkingen, meditaties en reflecties. Allemaal hebben ze betrekking op basis-emoties waarmee iedereen dagelijks te maken heeft. Iedereen is op zoek naar geluk, maar onze emoties vormen vaak een groot obstakel. Of het nu gaat om angst, boosheid of afgunst, Thich Nhat Hanh laat zien hoe je iedere stemming om kunt buigen naar innerlijke vrede en liefde.

ISBN: 9789025905965 – Uitgeverij Ten Have – Aantal pagina’s: 164 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek vol meditaties over onze basisemoties.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek geeft je stof tot nadenken over onze basisemoties: boosheid, angst en liefde. Deze overdenkingen van Thich Nhat Hanh gebruikt hij in zijn meditaties. Het boek kan je een opstapje geven om compassievol en liefdevol te blijven midden in je boosheid of angst.
— Luus

Schrijfstijl

*****

Het boek is opgedeeld in 2 delen; deel 1 over van boosheid tot mededogen en deel 2 over van angst naar liefde. Het is geen leesboek als alle andere boeken. Op elke bladzijde staat een stukje tekst, soms kort en soms wat langer, maar nooit meer dan één pagina.
— Luus

Passage uit het boek

‘Boosheid komt voort uit onwetendheid en verkeerd waarnemen. Het kan zijn dat je het slachtoffer bent van een verkeerde waarneming. Misschien heb je wat je hoorde en zag verkeerd begrepen. Misschien heb je een verkeerd idee over wat er is gezegd en gedaan.‘

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die korte stukjes wil lezen over emoties; hoe wij met emoties omgaan, hoe we dat misschien beter zouden kunnen aanpakken en wat emoties kunnen veroorzaken of teweegbrengen. Sommige teksten kun je echte doordenkers noemen. Ook kun je ze in je eigen meditaties gebruiken.
Als je eerdere boeken van hem gelezen hebt of al bekend bent met Thich Nhat Hanh, dan weet je dat – ook al zijn het kleine stukjes – het wat meer vraagt om écht te begrijpen wat met de tekst bedoeld wordt en hoe je deze zelf in je leven kunt verwelkomen. Ik zou het daarom een doordenker noemen. Wil je op deze manier meer verdieping vinden in de menselijke basisemoties? Dan is dit een fijn boekje om te lezen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

164 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.