Recensie: Thijs Zonneveld – Thomas Dekker Mijn Gevecht

Recensie: Thijs Zonneveld – Thomas Dekker Mijn Gevecht


Thomas Dekker (1984) heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. Maar nu is er niets meer te verliezen.

ISBN: 9789 048 835 157 – Voetbal Inside – Aantal pagina’s: 224 – Biografie


*****

4 van de 5 sterren — Tim


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De revelatie Thomas Dekker deed er alles aan om de absolute top van het wielrennen te bereiken, maar het ging ten koste van zichzelf en alles in zijn omgeving.’

Hoofdpersonages

*****

Thomas Dekker groeit op met wielrennen. Hij doet, maar laat ook alles voor zijn sport. Hij is gewend om elke wedstrijd waar hij aan meedoet te winnen bij de jeugd. Als hij bij de profs wordt voorbijgereden door de mannen waar hij in de jeugd met gemak van won, neemt hij de verkeerde afslag. Alles voor je sport doen slaat door in de regels overtreden. In dit boek leer je zoveel meer over de persoon Thomas Dekker, maar toch ook over het peloton in de jaren 90. Hoe het eraan toeging in het wereldje en hoe dat wereldje invloed had op het privéleven van Thomas Dekker.
— Tim

Sfeer

*****

Dit boek neemt je in sneltreinvaart mee langs de opkomst en val van Thomas Dekker. Er wordt geen detail van het wielerleven en privéleven van Dekker verzwegen. De meest saillante details komen aan het licht en ook andere wielrenners worden niet gespaard. Zelfs de privé escapades van andere renners worden beschreven in dit boek. Dit laatste is dan toch het enige twijfelachtige aan dit boek. Heeft het boek deze details nu ècht nodig, of verkoopt het wel lekker?
— Tim

Schrijfstijl

*****

Thijs Zonneveld heeft al vaker aangetoond een vlotte pen te hebben, zo ook in deze biografie. Zonneveld geeft het leven van Thomas Dekker in korte zinnen weer. Hij neemt je mee in het verhaal en maakt je nieuwsgierig. Je moet en zal alles weten, Zonneveld maakt deze belofte meer dan waar.
— Tim

Passage uit het boek

Het besluipt me. Heel stiekempjes, vanuit het donker. Ik heb het jarenlang niet gevoeld en ik probeer het te negeren, maar het is er wel. Twijfel. Seizoen na seizoen ging alles vanzelf. Ik won steeds meer koersen, ik reed steeds harder, ik kreeg stees meer geld – maar nu Is alles anders. Ik ben geen kopman meer bij Rabobank, ik ben een renner met een smet die op zoek moet naar een nieuwe ploeg.

Leesvoorschrift

Dit boek is uitermate geschikt voor buiten-leef-temperaturen.
Lees het boek vooral op een klapstoel met blote voeten in het gras, geflankeerd door een bidonnetje water.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.