Recensie: Dex – Liefs, Dina

Recensie: Dex – Liefs, Dina


Twaalf stielen, dertien ongelukken, maar altijd een vangnet in de buurt. Zo laat het leven van de 38-jarige Thomas zich het best omschrijven. Wanneer hij zijn werk verliest, zijn vrouw hem verlaat, de zorg voor hun kinderen op zijn schouders terechtkomt en de onbetaalde rekeningen zich blijven opstapelen, moet hij dringend actie ondernemen. Maar bij elke sollicitatie wordt hij over het hoofd gezien – tot Dina in zijn leven komt.

ISBN: 9789022340707 – Standaard Uitgeverij – Aantal pagina’s: 196 – Fictie


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Liefs, Dina laat je hoe dan ook enorm verrassen.’

Hoofdpersonages

*****

Thomas’ leven verandert ineens wanneer hij zijn baan verliest. Hij probeert zo snel mogelijk nieuw werk te vinden, maar hij krijgt de ene afwijzing na de andere. Wanneer zijn vrouw hem verlaat en hij de zorg van de kinderen op zich krijgt, dreigt het mis te gaan. De financiële situatie van Thomas is niet rooskleurig en deurwaarders staan geregeld aan de deur. Wanneer hij op een avond een tekst online plaatst, verandert ineens alles. Thomas wordt op het internet aangezien voor vrouw en hij besluit dit waar te maken. Hij gaat voortaan door het leven als Thomas én Dina. Hij (of Dina) heeft nooit durven denken dat dit zo’n succes zou zijn. Lukt het Thomas om zijn alter ego vol te houden of is het leven met Dina hem toch te zwaar?
— Kaylee

Sfeer

*****

Liefs, Dina is een humoristisch verhaal. In het begin stoorde ik me een beetje aan Thomas, omdat hij vrij weinig concreets lijkt te doen aan zijn financiële situatie en zijn gezinssituatie. Wanneer dit omslaat, ontstaat er een grappig verhaal.
Toen ik begon met het boek had ik nooit gedacht dat het verhaal deze wending zou krijgen. Bij het lezen van enkele passages heb ik hardop gelachen. Het boek zal je zeker verrassen wanneer je het gaat lezen!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal leest heel erg snel weg. Wanneer je er eenmaal in zit en de verrassende wending begint, dan is het niet lastig om het boek door te blijven lezen. Het verhaal is met een flinke dosis humor geschreven.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Dus zit hij hier nog steeds. Zijn motivatie is zoek. Hij wil wel: hij wil het beste voor zijn kinderen. Maar hij voelt zich volledig uitgeblust.
Hij kwelt zichzelf door terug te denken aan de jaren met Sarah. Hoe zij hem wel energie gaf. Hoe ze hem ervan weerhield altijd rustig af te wachten en door liet gaan. Ze was zijn voorbeeld, in veel opzichten.
Vanwaar hij zit, valt hem plots alle rommel in huis op: de verfrommelde papiertjes tussen de zetels. De blikjes cola in de hoek waar Anthony altijd zit. Zijn beige kamerjas valt hem ook op. Ooit was die wit, zonder vlekken.
Misschien moet hij hier maar eens mee beginnen: met de schoonmaak. Een job heeft hij niet, geld kan hij voorlopig niet binnenbrengen, maar om schoon te maken heeft hij niets of niemand nodig. Met een nieuw doel voor ogen staat hij op van zijn stoel.’

Leesvoorschrift

Het lentezonnetje schijnt en je zit op het terras met een glas witte wijn. Je leest het boek en probeert je ondertussen in te beelden wat sommige voorbijgangers zoal in het dagelijks leven doen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

196 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.