Recensie: Thomas Olde Heuvelt – HEX

Recensie: Thomas Olde Heuvelt – HEX


Het ogenschijnlijke pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend.
Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als er een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken…

ISBN: 9789024573349 – Uitgeverij Luitingh- Sijthoff- Aantal pagina’s: 340 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kippenvel gegarandeerd bij deze enorm spannende thriller.’

Hoofdpersonages

*****

Het dorpje Beek is al sinds de zeventiende eeuw in de ban van de Wylerheks. Alleen de inwoners van Beek weten van haar bestaan af en dus wordt haar aanwezigheid geheim gehouden. In het diepste geheim verzamelt een groepje tienerjongens beeldmateriaal van de heks. Timo de Graaf is de leider van deze groep jongens. Hij is een vriendelijke en rustige jongen, maar is er klaar mee dat alles om de heks draait in Beek. Hij heeft het helemaal gehad met al die regeltjes en protocollen om het geheim te houden. Samen met zijn vrienden Laurens, Jelmer, Jules en Burak besluit hij op zijn YouTube kanaal dan ook viraal te gaan met de heks. Dit gebeurt echter niet zonder consequenties. Timo en Laurens beseffen dat ze te ver gaan en willen ermee stoppen. Echter gaan Jelmer, Jules en Burak te ver en hebben de heks al opgejaagd. De Wylerheks is dan niet meer te stoppen.
Stefan de Graaf is de vader van Timo en de dokter van het dorpje Beek. Als Timo hem in vertrouwen vertelt wat hij heeft gedaan en dat hij ermee wil stoppen, doet Stefan er alles aan om zijn zoon te helpen.
— Annechien

Sfeer

*****

In het begin van HEX is de sfeer nog ontspannen en kun je ook erg lachen om de fratsen van de jongens. Naarmate HEX vordert en er steeds meer vreemde dingen gebeuren in Beek slaat de sfeer compleet om. Het grappige verhaal is veranderd in pure horror en je hebt dan kippenvel over je helemaal lichaam!
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt is zo ontzettend fijn. HEX is een echte pageturner dankzij de fijne schrijfstijl. Naarmate de sfeer omslaat, verandert de schrijfstijl van Thomas Olde Heuvelt ook. Hoe spannender het wordt hoe vlotter de schrijfstijl wordt. Mede daarom kan je HEX niet wegleggen, voordat je hem uit hebt.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ik hoorde van mama dat het laat was geworden, met die nieuwe mensen,’ zei Timo, geforceerd luchtig. Hij ging op het uiteinde van de eettafel zitten.
‘Dat kun je wel zeggen,’ zei Stefan. ‘Ik heb uiteindelijk de hele nacht doorgehaald.’
‘Hoe ging het?’
‘Beroerd, zoals altijd. Maar ze slaan zich er wel doorheen. Hoe was strafcorvee?’
Timo werd rood en grijnsde schuldbewust. ‘Dus je weet het.’
‘Heel het dorp weet het,’ zei hij, maar hij stak zijn tong uit en drukte zijn zoon even tegen zich aan. Timo was opgelucht. ‘Jullie zijn me ook een stelletje. Robert Grim heeft me vannacht het filmpje laten zien. Het is je meest opzienbarende reportage tot nu toe, mag ik wel zeggen.’
‘Echt hè, we waren zo geschrokken. We hadden wel iets verwacht, maar niet dit, niet dat ze op haar bek zou gaan…’
Stefan grinnikte, maar vervolgde serieuzer: ‘Je begrijpt natuurlijk wel dat jullie ontzettend veel geluk hebben gehad. Er had maar iets hoeven misgaan, en je had nou geen papiertjes zitten prikken, maar in de polder vastgezeten.’

Leesvoorschrift

Voor de ultieme beleving lees je HEX laat in het donker, maar pas wel op dat de Wylerheks niet ineens voor je staat!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

340 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.